Брой 60 (2066), 26-03-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП с филм за своя първи председател


От далечната 1895 г. до днес, в цялата си 125-годишна история, Българската търговско-промишлена палата следва здравата нишка на традициите и независимо от драматични събития, кризи и обществени обрати съхранява свободния предприемачески дух и своята мисия.

Неслучайно дори в този момент на изпитание предвид Covid-19, БТПП продължава с плановете си за достойно отбелязване на своята 125-та годишнина.

Част от тях включват заснемането на филм, съвместно с продуцентска къща Five Star Mediа Group, за живота на Иван Грозев – първия председател на Палатата, но също и революционер, близък на Левски и един от строителите на България непосредствено преди и след Освобождението.

Five Star Media е сред популярните продуцентски къщи у нас, специализирани в създаването на документални и презентационни филми.

Има в актива си над 50 филма, носители на различни международни и национални награди. Само преди месеци ФСМ завърши 5-серийната поредица „Съ Нами Богъ“ за историята на Третото Българско Царство, снимана в над 15 държави, 40 града и десетки институции на Стария континент.

Очевидно ролята на БТПП е да насърчава, подпомага и окуражава бизнеса в България и ние показваме устойчивост в тази своя роля" - отбеляза председателят на Палатата Цветан Симеонов. По време на срещата си със Степан Поляков – режисьор на филма, бяха уточнени детайли относно документалната продукция.

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Коментар на членовете на АОБР по икономическите мерки, обявени от министър-председателя на извънреден брифинг, на 24.03.2020 г.
БТПП с филм за своя първи председател
Част от инициативите, посветени на 125-та годишнина на Палатата Още
БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС
Правителството прие решение за увеличаване акционерното участие на държавата в капитала на ББР на обща стойност до 700 млн. лева
Целта е осигуряване на достъп до финансиране за поддържане на оборота и дейността на МСП Още
Коронавирус: хармонизирани стандарти за медицинските изделия в отговор на спешните нужди
Процедурата за оценяване на съответствието да бъде по-бърза и по-евтина Още
Наръчник за действие на търговци в условията на извънредно положение
Автор: ATALAW - международна правна кантора Още
M3 Communications Group, Inc. предоставя безплатен медиa мониторинг за коронавируса на бизнеса в България
Анализът ще бъде изпращан веднъж дневно на български или английски език Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Спират да текат нормативно определените срокове за осигурените лица за периода на извънредното положение
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
Обща позиция на ЕК, КЗК и националните органи по конкуренция относно прилагането на европейските антитръстови правила в условията на извънредната ситуация, причинена от коронавирус
Съобщение на КЗК относно прилагането на антитръстовите правила в условията на извънредната ситуация, свързана с COVID-19
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Мерки, свързани с пребиваването на чуждестранните граждани в Казахстан в условията на COVID-19
СТИВ - Нур Султан Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network