Брой 23 (2278), 03-02-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Асоциацията на Балканските палати прие приоритетите и програмата си за 2021 г.


Цветан Симеонов представи приоритетите и програмата на Асоциацията на Балканските палати  /АВС/. Българската търговско-промишлена палата ще ръководи организацията през тази година, следвайки принципа на ротация между търговските палати на Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Кипър, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция и Черна гора.

Създадена през 1994 г., АВС  съдейства на фирмите от страните членки в развитието на техните двустанни и многостранни връзки и спомага за либерализацията на търговията на Балканите чрез конкретни предложения към правителствата.

През 2021 г. асоциацията ще насочи внимание към съвместни инициативи между търговско-промишлените палати за минимизиране на ефектите от  Ковид кризата и преодоляването й. Ще се насърчи работата с клъстери от различни сектори. Планира се провеждане на поредица от виртуални бизнес срещи на двустранен принцип.

Представителите на организациите от АВС обсъдиха възможността за съвместно участие в някои утвърдени бизнес прояви като Балкански бизнес награди /26.03.2021 в гр. Ловеч/ и Балкански винен фестивал /17-19.06.2021 в София/.

Бе договорено търговските палати от АВС активно да участват във форума на Инициативата „Три морета“, който ще се проведе през юни тази година в рамките на Българското домакинство на регионалната инициатива.

Очаквайте допълнителна информация и покани за отделните събития. За контакти: БТПП, дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“, e-mail: interdpt@bcci.bg.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Асоциацията на Балканските палати прие приоритетите и програмата си за 2021 г.
Остава ключовата цел – регионално сътрудничество и взаимна търговия за стабилност и общ просперитет Още
Държавата ще покрива разходите за обучение на студенти, които имат сключен договор с българска компания
БТПП набира заявки от фирмите за осигуряване на стаж срещу ангажимент студентът да работи при работодателя след успешното си завършване Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Кръгла маса за експертно обсъждане и изпълнение на „Национален план за възстановяване и устойчивост“ в част Транспортна свързаност
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Дни на европейската индустрия 2021
23 - 26 февруари 2021 г. Още
МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Публикувани са регламентите, въвеждащи от 1 януари 2021 г. автономните мерки за суспендиране на митата и автономните тарифни квоти
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за кредитните институции
БЪЛГАРИЯ И ЕС
България изпрати в ЕК заявления за вписване на киселото мляко и бялото саламурено сирене като защитени продукти
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network