Брой 252 (1012), 30-12-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Поздравление от председателя на Палатата


Уважаеми членове и партньори,

В навечерието на 2016 г. имам удоволствието да се обърна към Вас с благодарност за доброто сътрудничество през годината, в която отбелязахме 120-годишнината от създаването на Търговско-промишлените палати/камари в България.

Към ежедневната ни работа в полза на фирмите успяхме да отбележим юбилея в над двадесет регионални центъра, с подкрепата на стотици представители на местния бизнес, местните власти, учебни заведения и социални партньори.

Кулминация на уважението към Палатската система беше присъствието и поздравленията, които получихме от тримата президенти на Република България - Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов, от заместник председателя на ЕК Кристалина Георгиева, генералния директор на Международната организация на труда Гай Райдър, президента на Световната федерация на търговските палати Петер Михок, главния секретар на Асоциацията на Европейските търговско-промишлени палати /Европалати/ Арналдо Абруцини и десетки представители на водещи фирми в икономиката на страната.

Заедно с това българските предприемачи получиха усъвършенстваната версия на Доброволния търговски регистър, Продуктов каталог и надградена версия на мобилното приложение на GS1 България „БГ Баркод“. Подобрена бе и програмата за електронен достъп на участниците в процедурата по разрешаване на спорове от Арбитражния съд при БТПП.

Успяхме да започнем работа по спасяването от разруха на къщата на първия председател на Софийската търговско-индустриална камара Иван Грозев и превръщането й в музей. Надяваме се да го довършим през 2016 г. - за 100-годишнината от неговата кончина.

С гордост отбелязваме включването на обучение по предприемачество още от началните класове - постижение със стратегическо значение за пазарната икономика на страната.

И през 2016 г. ще продължим да бъдем в постоянен и открит диалог с работодатели и синдикати, предсказуем партньор и коректив на държавните институции. Както винаги – надежден и коректен помощник на българския бизнес.

Огромна благодарност на всички, които ни подкрепяха, на всички, които аргументирано ни опонираха и допринесоха за балансираните ни позиции - за една по-благоприятна икономическа среда и по-добра за живеене България.

Цветан Симеонов
Председател на УС на БТПП

                                          

НОВИНИ ОТ БТПП
Поздравление от председателя на Палатата
В навечерието на 2016 г. имам удоволствието да се обърна към Вас с благодарност за доброто сътрудничество през годината... Още
2015-а — година под знака на юбилея на търговско-промишлените палати в България
Многобройни чествания в цялата страна, организирани от регионалните палати/камари Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Изложения и конференции за Югоизточна Европа, 5-7 април 2016, София
Енергийна ефективност и възобновяема енергия, интелигентни градове, управление на отпадъци и рециклиране Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Годишно приключване в НАП в периода 30.12.2015 г. - 06.01.2016 г.
НАП предупреди за забавяне в издаването на данъчни удостоверения Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Покана за подаване на проектни предложения за изготвяне на целеви анализи по Програма за сътрудничество ЕСПОН 2020
Крайната дата за подаване на проектните предложения за първата група целеви анализи е 9 март 2016 г. Още
БИЗНЕС СРЕДА
Стопанската конюнктура през декември 2015 година
Общият показател на бизнес климата се понижава с 0.7 пункта в сравнение с ноември Още