Брой 102 (1860), 31-05-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП участва в партньорска среща, посветена на социалния диалог в сектор дърводобив и дървообработване


Социалният диалог в сектор дърводобив и дървообработване е основната тема разисквана в Италианската Конфедерация на МСП тази седмица. В събитието, осъществявано по проект GOOD WOOD, който изпълняват партньори от България, Италия и Португалия, участват представители на БТПП и КТ Подкрепа.

Връзките между социалния диалог, добрите практики и иновации в ЕС; ролята на синдикатите и бизнес организациите за насърчаване на зелената икономика и устойчиво развитие; предизвикателствата на кръговата икономика и устойчивостта в сектор дървообработване  са сред обсъжданите въпроси.

Проектът Good Wood-Notes for a Green Social Dialogue, съфинансиран от Европейската комисия, е насочен към активност чрез засилване на социалния диалог, реорганизиране на производството и управлението в дърводобивния и дървопреработвателния сектор, с фокус устойчива икономика и пазар на труда.

Укрепването на социалния диалог на национално ниво и на ниво ЕС ще подпомогне синхрона между позитивното управление, гъвкавите нужди на бизнеса и сигурността, нужна на заетите лица.

Габриела Димитрова, директор Международно сътрудничество в БТПП, представи резултатите от проучване, фокусирано върху дърводобивния и дървопреработвателен сектор в България с акцент предизвикателствата на социалния диалог в съвременната икономика. Презентации по темата направиха и колеги от Европейската конфедерация на предприятията от дървопреработвателната промишленост, Асоциацията на предприятията от мебелната промишленост в Португалия и Италианската конфедерация на МСП.

Проектът GOOD WOOD предвижда провеждане на обучения на български представители на бизнеса от секторите дърводобив, дървообработване и мебелно производство, транснационално обучение, както и посещение чуждестранните партньори в София и запознаване с добри практики в областта на социалния диалог в България.

БТПП ще продължи да информира за дейностите по проект GOOD WOOD.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Връчиха наградите „Питагор“ за значим принос в развитието на българската наука
За 11-та поредна година Министерството на образованието и науката отличи български учени Още
БТПП участва в партньорска среща, посветена на социалния диалог в сектор дърводобив и дървообработване
С фокус реорганизиране на производството и управлението за устойчиво развитие на сектора Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Министър Петков: Близо 2400 безработни ще започнат работа по регионални програми за заетост
За целта са предвидени 8,8 млн. лв. Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №1 от 14.03.2017 г. за регулиране на цените на електрическата енергия
ФИНАНСИ И ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ
Фонд на фондовете подписа договор, чрез който високотехнологични компании могат да получат подкрепа от 1.5 до 7 млн. лв.
Общият бюджет на финансиране е 67 млн. лв. и ще бъде управляван от „Морнингсайд Хил“ Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия публикува насоки относно свободното движение на нелични данни
Целта е потребителите и в частност МСП да разберат взаимодействието между новите разпоредби и Общия регламент относно защитата на данните Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция: Право и икономика на незаконната търговия с тютюневи изделия в България
4 юни в хотел ИнтерКонтинентал София от 10.00 до 12.00 часа Още
Покана за участие в черноморска конференция „Дигиталният свят – днес и утре“
10 юни 2019 г., гр. София, сграда „Джон Атанасов“, София Тех Парк Още