Брой 4 (514), 07-01-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП пое ротационното председателство на Бизнес съвета на ЧИС


От 1 януари БТПП пое председателството на Бизнес съвета към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС), в рамките на българското председателство на ОЧИС. Това бе потвърдено на 9 декември 2013 г., на 47-та редовна среща на Бизнес съвета в гр. Ереван, Армения, след като Албания и Азербейджан отклониха ротационното председателство. На заседанието Палатата представи програмата за периода януари - юни 2014.

Приоритети на БТПП по време на председателството са транспорт, логистика, регионално сътрудничество, стимулиране на МСП и сигурност.

Още от началото на тази година Палатата активно подготвя събития, насочени към активизиране отношенията между страните от Черноморския регион, в т.ч. на европейската политика на взаимодействие (синергия) със страните от този регион и увеличаване на видимостта на организацията в Европейския съюз. Акцент ще се постави върху проекто-ориентирания подход в регионалното сътрудничество.

Сред планираните събития са 48-та среща на Борда на директорите, която се предвижда да бъде проведена по време на изложението "Security Expo" 2014, в периода 19 - 22 март в София. Палатата ще предостави общ щанд на палатите от ЧИС по време на изложението.  Съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще се организира бизнес форум с фирми от Черноморския регион.

През месец май се планира второ мероприятие и бизнес форум с акцент транспорт и логистика, в контекста на реализацията на водещи проекти на ОЧИС в областта на транспортната инфраструктура, по-точно проектът "Черноморски автомагистрален пръстен" и проектът за развитие на морските магистрали в региона на ОЧИС.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП пое ротационното председателство на Бизнес съвета на ЧИС
Акцент ще се постави върху проекто-ориентирания подход в регионалното сътрудничество Още
Търсят се идеи за еко селище
До 21 февруари се приемат предложения за модел на "зелено" селище, което ще се изгражда край с. Мрамор Още
Нови членове на Палатата
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
БАТА връчи призовете за Туроператор и Турагент на 2013 г.
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Данни за пазара на обществени поръчки в страната
Стойността на обществените поръчки през 2013 г. е нараснала с 34% спрямо 2012 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Структурни и инвестиционни фондове: Комисията засилва ролята на партньорите при планирането и изразходването на средствата
Приет е общ набор от стандарти, които имат за цел подобряването на консултациите, участието и диалога с партньорите Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Smart Cities (Интелигентни градове) - изложба за Югоизточна Европа
5- 7 март 2014 г., София Още