Назад

Националната менторска програма 2022 започва през януари и ще продължи шест месеца


Национална менторска програма 2022 започва през януари и ще продължи шест месеца, обяви БТПП на пресконференция в Националния пресклуб на БТА. Дванайсет успешни дами ще подават ръка на жени, които искат да започнат собствен бизнес или да доразвият вече съществуваща компания. 

„България има едно съществено предимство сред останалите европейски държави – това е добре развиващото се женско предприемачество. Страната ни трябва да е водеща, защото примерът е от Карлово, където БТПП има една скромна експозиция на видния карловски предприемач Иван Грозев - на същия площад е и дамският клуб, основан веднага след Освобождението. Още тогава българските жени са заявили, че търсят начини да бъдат представени в обществото“,  каза при откриването председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Менторската програма се провежда от Съвета "Предприемачество и Стартъп" при БТПП по инициатива на неговите основатели и съпредседатели - Гена Събева и Виктория Караабова-Стоянова,  дами, които имат дългогодишен опит като собственици на успешен бизнес и ментори на стартиращи предприемачи. Сред партньорите на програмата освен БТПП, са и Алиансът за развитието на предприемачеството и стартъп среда в България, Агенцията за малки и средни предприятия, Предприемачи БГ, Business Lady Club и други.

Менторите, които са част от програмата, са експерти в различни области и притежават дългогодишен опит в бизнеса. Всяка една от дамите активно работи в реална бизнес среда и до днес продължава да се развива, да учи и да покорява нови върхове. Досегът до професионалисти с дългогодишен опит дава възможност на участниците в програмата да задават въпроси, да се запознаят с различните възможности и да добият реалистична представа за бизнес средата. Програмата помага също така на жените да си създадат мрежа от контакти с хора, които ще бъдат полезни за тяхното развитие, сподели Гена Събева.

По време на Програмата дамите участници ще преминават през интензивни мастър класове на различни теми и ще се срещат с експерти от различни области, ще могат да обогатят знания и контакти с експерти и други. В края на обучението тези, които досега са се колебали и не са имали кураж да започнат, ще имат завършен бизнес план и ще са напълно готови за новото предизвикателство в живота им - техния собствен бизнес.  Менторската програма завършва с възможност за участие в „Арена на дамския бизнес 2022". Инициативата е платформа за жени предприемачи, които търсят допълнително финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа, за да осъществят своя бизнес план или да реализират своята идея.

Цялата пресконференция може да се проследи от този АДРЕС

Сайт на МЕНТОРИТЕ                 МЕНТОРСКА програма ТУК