Брой 93 (1851), 17-05-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Международно признание за предприемаческата иновативност на българска фирма


На 16 май т.г. Председателят   на БТПП се срещна с господата Гавраилов и Запрянов, основатели и собственици на компанията „Къпфи“, която произвежда вафлени чаши за консумация на топли напитки, които могат да се консумират след изпиване на напитката.  Технологията, използвана за производството на чашите, е изключително иновативна, тъй като ще допринесе за намаляване броя на пластмасовите чаши, използвани за сервиране на кафе.  Освен това, вафлената чаша е създадена на овесена основа  и е много вкусна и здравословна. Фирмата участва с този продукт в конкурса, проведен по проект МОВЕКО, който се осъществява с участието на Българската търговско-промишлена палата. Проект МОВЕКО има за цел да насърчи усилията на МСП към използване на иновативни технологии, свързани с прилагане принципите на кръговата икономика, или акумулиране на по-малко отпадъци. „Къпфи“ беше класирана на първо място в категория „еко-продукт 2019“  и   отличена със сертификат и плакет. В конкурса фирмата се състезаваше с около 100 участници от страните в Дунавския регион за иновативен еко-продукт.  Наградата й беше връчена по време на международната конференция, проведена по проект „Мовеко“  в Линц – Австрия,   от министъра на икономиката на Федерална провинция Горна Австрия.

По време на срещата, проведена в БТПП, се обсъдиха въпроси относно бъдещото сътрудничество между  фирма “Къпфи“  и БТПП. Те са свързани с осъществяване на по-нататъшните производствени планове на фирмата – разрастване на производството и търговската  й дейност. БТПП пое ангажимента да съдейства на фирмата за разширяване на  външнотърговската  й дейност чрез създаване на подходящи партньорства, участие в специализирани изложби и бизнес делегации, организирани с нейно съдействие.

В момента фирма “Къпфи“ търси и подходящи дистрибутори на „вафлените чаши“  за кафе, за да разшири своя дял на вътрешния пазар.  Български дистрибутори, които проявяват интерес към тази възможност, могат да се свържа с фирмата на тел.: +359 884 931 183, или на мейл: office@cupffee.me, за да получат допълнителна информация за условията.

------------------
Проект MOVECO се изпълнява в рамките на Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“. В него участват шестнадесет партньорски организации от десет страни – България, Австрия, Германия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Молдова.Повече за проекта можете да намерите на следния уебсайт (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/moveco).

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Позиция на АОБР относно малките производители на енергия от ВЕИ
Работодателите намират за неприемливи техните претенции на допълнителни парични компенсации Още
Международно признание за предприемаческата иновативност на българска фирма
Първо място в категория „еко-продукт 2019“ в рамките на проект МОВЕКО Още
Цветан Симеонов бе специален гост на Адвокатска академия
Представяне на Арбитражния съд при БТПП Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Посещение на американския търговски аташе в Стара Загора
Договорено е провеждане на българо-американски форум Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Как би се отразила на България европейска минимална заплата?
Автор: Адриан Николов, Институт за пазарна икономика Още
ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА И ЕНЕРГИЙНА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ
Старт на изграждането на междусистемната газова връзка България-Гърция
Един от приоритетните проекти за сигурност и конкурентоспособност на енергийния пазар в ЕС Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Световен ден на метрологията се отбелязва ежегодно на 20 май
Тази година събитието акцентира на работата по наскоро преразгледаната Международна система единици (SI) Още