Брой 240 (1000), 11-12-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Честване на 120-годишнината от създаването на търговско-промишлените палати в България се състоя в Перник

В Перник се състоя тържествена церемония по повод 120 години от създаването на търговско-промишлените палати в България. 

Бойка Павлова - председател на УС на Пернишката палата, откри церемонията. Приветствия поднесоха Ирена Соколова - народен представител от Пернишки избирателен район, и  д-р Александър Александров - областен управител. 

Председателят на БТПП Цветан Симеонов в експозето си по повод юбилея отбеляза ролята на търговските палати в подкрепа на стопанското развитие на страната и интересите на българските предприемачи. Силата на търговските палати е работата им като единна система - както в национален, така и в международен план, отбеляза Симеонов.

На председателя на БТПП бе връчен Паметен знак на областния управител на Област Перник по повод юбилея на търговските палати и в знак на благодарност за партньорството и приноса в развитието на регионалната икономика.

Признание за дейността на Пернишката търговско-промишлена палата и готовност за продължаване на успешното партньорство изрази в поздравителен адрес Таня Каменова, председател на Камарата на строителите в България - клон Перник.

НОВИНИ ОТ БТПП
В ЦУМ започна Търговското изложение „Доверете се на българското”
До 23 декември български производители и търговци предлагат широка гама храни, напитки, козметични продукти, текстилни изделия ... Още
Честване на 120-годишнината от създаването на търговско-промишлените палати в България се състоя в Перник
На председателя на БТПП бе връчен Паметен знак на областния управител на Област Перник Още
Турска компания търси партньори в България
На среща в Палатата бе представена процедурата за регистрацията на фирма в България, както и информация за потенциални партньори Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
ТПП – Враца работи по проект „План за обучение за развитие на селските райони и повишаване на обществената осведоменост”
За промяна на отношението на обществото към устойчиво и равноправно развитие Още
ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
НСИ: 93% от предприятията използват компютри, а 91% имат достъп до интернет
Една трета от предприятията използват различни видове социални медии, за да развиват дейността си и да разширяват своето интернет присъствие Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Проекти за трансгранични е-фактури, е-здравен картон и електронни обществени поръчки се финансират по Механизма за свързване на Европа
Български организации и компании могат да участват в конкурси за проекти по Механизма… Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Агенцията по заетостта набира кандидати за професионално дуално обучение в Германия
200 кандидати ще имат възможността да се включат за учебната 2016 г. Още