Брой 201 (458), 16-10-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Повишаване на доверието на потребителите обсъждат националните организации GS1 в Европа


Според последни проучвания, основен приоритет на фирмите в днешно време е да предложат по-голямо доверие и сигурност на потребителите. Поредица от случаи на заразени и некачествени продукти и изтеглянето им от пазара са основание за нарастване на безпокойството на потребителите за качеството и безопасността на предлаганите на пазара продукти. Притесненията се засилват и от неяснотите, свързани с противоречивите проучвания за безопасността на продуктите и увеличаващата се сложност на вериги за снабдяване.

Тези изключително актуални теми се разисквани на Регионалния форум на националните организации GS1 в Европа, който тази година се провежда в Ротердам от 16 до 18 октомври. Ориентирането на бизнеса към потребителите (B2C) остава за поредна година основна тема на форума. Очакванията са той да осигури възможност за сътрудничество на експерти от различните отрасли, производители, търговци на дребно, представители на сектор здравеопазване, други участници по веригата на снабдяване, както и за експертите от 46-те национални организации GS1 в Европа. Стремежът е да допринесе за обмен на информация, опит и най-добри практики, както и да даде възможност на фирмите да представят своите приоритети в области като проследимостта, безопасността на пациентите и потребителите, засилване на доверието на потребителите, борба с фалшифицирането на стоки и др.

България е представена на форума от членовете на Бюрото на GS1 България Петър Велев и Чавдар Селвелиев, както и от изпълнителния директор на Националната организация GS1 за България (Съвет GS1 България към БТПП) Христо Содев и експертите в GS1 България Любомир Гайдаров, Васил Михайлов, Надежда Асенова.

В Съвета на GS1 в Европа членуват 46 GS1 национални организации от общо 108 национални организации в света. Паралелно с провеждането на Регионалния форум се провежда и заседание на Регионалния борд на GS1 в Европа, където заседават изпълнителните директори на организациите от Европа. От българска страна в заседанието на Регионалния борд  участва Христо Содев.

GS1 e световна асоциация, която разработва и поддържа глобални стандарти,  позволяващи идентификация и предаване на информация за стоки, услуги, логистични единици, локации и амбалаж за многократна употреба по веригите за търсене и предлагане. Стандартите се ползват във всички отрасли и улесняват търговията, като комбинират използването на уникални идентификационни номера с носители на данни и процеса на електронната търговия.

GS1 е нестопанска организация, неутрална спрямо бизнес партньорите и се ръководи от нуждите на потребителите на нейните стандарти. GS1 обслужва както големите мултинационални компании, така малките и средни предприятия. Тя е платформа за сътрудничество между бизнес партньорите.

НОВИНИ ОТ БТПП
Икономически форум и пленарна сесия на Европалати в Истанбул
Председателят на БТПП Цветан Симеонов участва в заседанията Още
Повишаване на доверието на потребителите обсъждат националните организации GS1 в Европа
Ориентирането на бизнеса към потребителите (B2C) остава за поредна година основна тема на дискусиите Още
Покана за участие в “Туристически ден на Южна Африка”
25 октомври 2013 г. от 10.00 ч. в Палатата Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Как ще повлияе на пазара възможността чужденци да купуват имоти у нас?
Председателят на Националното сдружение „Недвижими имоти” Иван Велков по повод промените в Закона за собствеността Още
НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП
Siemens отбелязва 135 години в България
Историята на компанията е тясно свързана с техническите нововъведения в България Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ОСИГУРОВКИ
НАП уведомява клиентите си за движенията по данъчно-осигурителната им сметка
Новата електронна услуга дава възможност за получаване на по-пълна информация за функционирането на единната сметка Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на ЗИД на Закона за безопасни и здравословни условия на труд
Целта е да се повиши качеството на контрола на професионалните рискове, чрез определяне на конкретни права, задължения и отговорности… Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Комисии на Европейския парламент искат 40% от неизпълнителните постове в бордовете да са за жени
През 2012 г. само 15% от неизпълнителните членове на бордовете са били жени Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Дискусионен форум между представители на българското правителство и бизнеса
Вицепремиерът Даниела Бобева ще отговаря на въпроси в рамките на дискусионен форум Още