Брой 97 (1109), 20-05-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Заседание на Браншова камара на производителите и търговците на телфери и кранове

На 19 май в Българската търговско-промишлена палата се проведе заседание на Браншова камара на производителите и търговците на телфери и кранове.

В срещата участваха представители на най-големите производители на телфери и кранове в България – Балканско ехо ЕООД, Подемкран АД, Складова техника АД, Елмот АД, Подем Габрово ЕООД, Тилл Индустриал Габрово ЕООД. Като член на Камарата в заседанието участва и управителят на Нови търговски системи ЕООД – Александър Александров, който е и почетен представител на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация в България.

В хода на дискусията бяха очертани основните проблеми пред бранша, като липса на достатъчно добре обучени и квалифицирани кадри, слаб контрол от страна на контролните държавни органи по отношение на спазването на държавните изисквания при използването на телферите и крановете, липсата на подкрепа от страна на държавата за промотиране на бранша на международните пазари и др.

Набелязани бяха конкретни мерки за подобряване на бизнес средата в бранш Телферо и краностроене. След окончателното съгласуване, Програмата за дейността на Камарата за 2016 г. ще бъде обявена.

Българска търговско-промишлена палата и за в бъдеще ще подпомага дейността на Браншовата камара на производителите и търговците на телфери и кранове, особено при осъществяване на контакти на международните пазари.

НОВИНИ ОТ БТПП
Българо-венецуелски бизнес форум
Представители на деловите среди от двете страни с ентусиазъм говориха за развитието на успешни търговски връзки Още
Заседание на Браншова камара на производителите и търговците на телфери и кранове
С участието на представители на най-големите фирми в сектора Още
Българска бизнес делегация ще посети Казахстан
В рамките на заседание на Междуправителствената българо-казахстанска комисия за икономическо сътрудничество, 8 – 10 юни 2016 г. Още
Покана за участие в Международен икономически форум
По повод приключване на българското председателство на ПСЮИЕ Още
Балкански винен конкурс и фестивал' 2016 се открива в София
БТПП е традиционен партньор на събитието Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
ЕИФ стартира процедурaта за заявяване на интерес от финансови посредници, които ще получат средства от Инструментa за неограничени гаранции по инициативата за МСП
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Нови правила за тютюневите изделия, продавани в ЕС, влизат в сила от днес
Предупрежденията за здравето ще трябва да покриват поне 65% от предната и задната страна на опаковките или на пакетите Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Стопанска мисия на австрийски фирми в България
6 - 7 юни 2016 г., София; краен срок за заявяване на участие: 26 май Още
Бизнес семинар за Хонконг в София
3 юни 2016 г. от 9 часа в Holiday Inn Sofia Hotel Още