Брой 97 (1109), 20-05-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в Международен икономически форум


По повод приключване на Българското председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа  (юли 2015 - юни 2016), Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, организира Международен икономически форум с участието на представители на търговските камари и бизнеса от Югоизточна Европа. Форумът ще се проведе паралелно със Срещата на върха на държавните глави на участващите страни в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

За участие във форума са поканени търговско-промишлените палати и бизнеса от 13-те страни-участници в ПСЮИЕ (Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Молдова, Косово, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия, Черна Гора), представители на българското правителство, дипломатическия корпус в България и медиите.

Форумът ще се състои на 1 юни 2016 г. от 10 часа в БТПП. Основните теми са транспортна инфраструктура, енергийна политика, свързаност, стабилизация и икономическо развитие. Освен официалната част, се предвижда провеждането на двустранни срещи на представители на бизнеса и търговско-промишлените палати от страните от ПСЮИЕ.

При интерес за участие във форума, моля, в срок до 30 май /понеделник/ да изпратите попълнена регистрационна форма на и-мейл: v.velichkov@bcci.bg или факс: 02/ 987 32 09. Участието във форума е безплатно.

Към момента БТПП разполага със състава на делегацията от Словения (приложен по-долу), но ще информира допълнително относно състава на останалите бизнес делегации. За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ БТПП, тел.:  02/8117 494, 8117 421.

Приложение:

Регистрационна форма

Проекто–програма

Списък на делегацията от Словения

НОВИНИ ОТ БТПП
Българо-венецуелски бизнес форум
Представители на деловите среди от двете страни с ентусиазъм говориха за развитието на успешни търговски връзки Още
Заседание на Браншова камара на производителите и търговците на телфери и кранове
С участието на представители на най-големите фирми в сектора Още
Българска бизнес делегация ще посети Казахстан
В рамките на заседание на Междуправителствената българо-казахстанска комисия за икономическо сътрудничество, 8 – 10 юни 2016 г. Още
Покана за участие в Международен икономически форум
По повод приключване на българското председателство на ПСЮИЕ Още
Балкански винен конкурс и фестивал' 2016 се открива в София
БТПП е традиционен партньор на събитието Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
ЕИФ стартира процедурaта за заявяване на интерес от финансови посредници, които ще получат средства от Инструментa за неограничени гаранции по инициативата за МСП
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Нови правила за тютюневите изделия, продавани в ЕС, влизат в сила от днес
Предупрежденията за здравето ще трябва да покриват поне 65% от предната и задната страна на опаковките или на пакетите Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Стопанска мисия на австрийски фирми в България
6 - 7 юни 2016 г., София; краен срок за заявяване на участие: 26 май Още
Бизнес семинар за Хонконг в София
3 юни 2016 г. от 9 часа в Holiday Inn Sofia Hotel Още