Брой 97 (1109), 20-05-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Българска бизнес делегация ще посети Казахстан


Българската търговско-промишлена палата организира бизнес делегация, придружаваща Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на работно посещение в гр. Астана, Казахстан. Визитата е в рамките на четвъртата сесия на Междуправителствената българо-казахстанска комисия за икономическо сътрудничество, в периода 8 – 10 юни 2016 г.

Секторите от взаимен интерес, които ще определят и състава на бизнес делегацията, включват: енергетика, строителство, хранително-вкусова и преработвателна промишленост, фармация, транспорт и логистика, производство на медицинско и лабораторно оборудване и препарати, туризъм, недвижими имоти, производство на мебели др.

Програмата на посещението предвижда провеждането на Кръгла маса с участието на представители на българските и казахстанските бизнес среди, съпътствана от двустранни срещи по интереси, организиран съвместно с Казахстанска агенция за инвестиции (KaznexInvest). Форумът ще се осъществи и със съдействието на Службата по търговско-икономически въпроси в Астана и Посолството на България в Казахстан.

По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, ще възлязат на 1 920 евро, в които са включени: пътуване с правителствен самолет, настаняване и 2 нощувки в 4-звезден хотел, 1 вечеря за участниците в бизнес делегацията, вътрешен транспорт, туристическа обиколка, медицинска застраховка, виза, информационна брошура и организационна такса. При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.

Фирмите, които имат интерес да участва в състава на бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма, копие от международен паспорт, снимка на пътуващия в електронен вариант, лого на фирмата в електронен вариант на E-mail: irelations@bcci.bg, както и да заплатят таксата за участие в  срок до 27 май /петък/ .

За повече информация относно бизнес делегацията, организирана от БТПП, моля, да се обръщате към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП, тел.: 02/8117 421 и 8117 489.

Приложения:

НОВИНИ ОТ БТПП
Българо-венецуелски бизнес форум
Представители на деловите среди от двете страни с ентусиазъм говориха за развитието на успешни търговски връзки Още
Заседание на Браншова камара на производителите и търговците на телфери и кранове
С участието на представители на най-големите фирми в сектора Още
Българска бизнес делегация ще посети Казахстан
В рамките на заседание на Междуправителствената българо-казахстанска комисия за икономическо сътрудничество, 8 – 10 юни 2016 г. Още
Покана за участие в Международен икономически форум
По повод приключване на българското председателство на ПСЮИЕ Още
Балкански винен конкурс и фестивал' 2016 се открива в София
БТПП е традиционен партньор на събитието Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
ЕИФ стартира процедурaта за заявяване на интерес от финансови посредници, които ще получат средства от Инструментa за неограничени гаранции по инициативата за МСП
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Нови правила за тютюневите изделия, продавани в ЕС, влизат в сила от днес
Предупрежденията за здравето ще трябва да покриват поне 65% от предната и задната страна на опаковките или на пакетите Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Стопанска мисия на австрийски фирми в България
6 - 7 юни 2016 г., София; краен срок за заявяване на участие: 26 май Още
Бизнес семинар за Хонконг в София
3 юни 2016 г. от 9 часа в Holiday Inn Sofia Hotel Още