Брой 96 (1854), 22-05-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Кой печели от приложението на стандартите GS1?

На въпроса „Кой печели от приложението на стандартите GS1“, зададен към лекторите в пленарна сесия в рамките на годишното Общо събрание на GS1 в Истанбул, Муала Гюлтан, ръководител по качеството в ETi Food, отговори, че това са крайните потребители, които чрез сканиране на баркода могат да получат качествена информация за продуктите и да я използват за сравнение и информиран избор при покупка. Благодарение на решения, базирани на стандартите, крайният потребител бива защитен, като вредни за него продукти могат да бъдат изтеглени от веригата бързо и ефективно.

По-ниски покупни цени в резултат на редуциране на разходи на производителите от използване на стандартите GS1 е тезата, зад която застана Озан Аджар, директор на дирекция „Индустриални съвети и предприемачество“ към Съюза на турските търговски, промишлени и морски палати и стокови борси (TOBB). В случая печелят и производителите, и крайните клиенти. Самият той има усещането за по-висока степен на защита, когато знае, че фирми като Migros, ETi и Bosh използват стандартите GS1 за уникално маркиране и проследимост и това прави тези фирми предпочитани от него като потребител.

Според Стивън Янг, президент на Bosh за Турция и Средния Изток, понастоящем се случва най-голямата технологична трансформация. В условията на световна дигитализация са необходими глобални стандарти. Използването на стандартите е от полза за всички заинтересовани страни. Bosh е внедрила радиочестотна идентификация за своите автомобилни компоненти, което помага за проследимост по цялата верига. Във всеки един момент те могат да проследят, къде се намира екипировката и да контролират колко време се използва.

ОСГЮР ТОРТ, изп. директор на Migros Group  и зам.-председател на Consumer Goods Forum, споделя, използването на стандартите, в т.ч. споделянето на структурирани данни между търговските вериги и производителите/доставчиците и маркирането с баркод е изключително важно за подобряване на потребителското преживяване.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Възможности за разширяване на сътрудничеството със словашки компании
Основни сектори за партньорство - автомобилостроене, хранително-вкусова промишленост, туризъм.... Още
Кой печели от приложението на стандартите GS1?
Отговорят топ мениджъри и водещи експерти по време на годишното Общо събрание на GS1 в Истанбул Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена палата – Добрич с международен проект за устойчиво развитие
СУ „П. Р. Славейков“ бе избрано от палатата за съвместно представяне на проекта Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
ЕНЕРГЕТИКА И ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА
Стартира 90-дневният срок за участие в процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене"
Публикувана е днес в Официален вестник на Европейския съюз Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия приветства окончателното приемане от Съвета на нови правила за пластмасовите изделия за еднократна употреба
Държавите членки ще разполагат с две години, за да транспонират законодателството в националното си право Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Информационен бизнес форум „Искаш бизнесът ти да расте? Ние имаме ноу-хау“
4 юни 2019 г., гр. Стара Загора Още