Брой 56 (816), 23-03-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Най-успешните и иновативни решения за сигурност – на Security Expo 2015


22-то издание на международната специализирана изложба SECURITY EXPO ще се проведе от 25 до 28 март в Интер Експо Център - София.

Организатори на изложението са Интер Експо Център и Българска търговско-промишлена палата. По традиция то се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи.

На изложението ще участват лидерите в сферата на сигурността, които се занимават с пожароизвестяване и пожарогасене, видеонаблюдение и физическа охрана. Но също така вносители и производители на системи за контрол на достъпа и биометрични данни, антитероризъм, видеопроследяване, периметрова защита, защита на критичната инфраструктура, аларми, IP мрежи, криптиране. Фирмите ще представят още и решения за управление на риска, за ранно известяване при бедствия и аварии, системи за интелигентно управление на сградите, както и специализирани превозни средства и облекло.

Ще вземат участие над 45 изложители от България, Германия, Италия, Чехия, Босна и Херцеговина, Русия и Обединените арабски емирства.

 Фирмите ще представят пълна гама от най-успешни, нови технологии в сферата на сигурността.

  • Форум „Safe City - системите за сигурност и строителството”

За втора поредна година Security Expo ще се проведе заедно с Българска строителна седмица. Съвременните изисквания за проектиране, изграждане и експлоатация на сградите, осигуряването на най-иновативните техники за контрол на достъпа и енергоспестяване са сред причините да обединим двата проекта, коментират организаторите от Интер Експо Център. 

Затова сред съпътстващите събития тази година е форум-дискусия „Safe City - системите за сигурност и строителството“, на която  лидери в сектора „системи за сигурност” ще обсъдят тенденциите в устойчивото строителство и ще дадат препоръки към инвеститори и проектанти от гледна точка на сигурността.

  • Демонстрации на съпровождане на VIP и спасяване на ранени

В програмата на изложението влизат още различни демонстрации. В съвместна акция ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, БЧК и Българската бодигард федерация ще разиграят  съпровождане на VIP, стрелба и спасяване на ранени. Целта е да се покажат възможностите на всички страни да работят успешно заедно.

Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана ще представят наръчник „Купуване на качествени частни услуги за сигурност”, изработен от  Конфедерацията на европейските услуги за сигурност (CoESS) и UNI-Europa с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

  • Презентации на водещи фирми от бранша

Сектрон, Телетек, Анди-Л и Роберт Бош ще направят презентации с акцент върху интегрираните решения за сигурност.

Представители на Института по отбрана към МО ще запознаят посетителите с важни аспекти по сертификацията на системите за физическа сигурност.

  • Демонстрация на видеокамери, предаващи в реално време

За пръв път у нас ще се проведе демонстрация на видеокамери, които ще предават реална картина на живо. Всички посетители ще наблюдават реално изображение и ще могат да оценят коя камера „вижда” най-добре. Това съревнование ще даде възможност на хората да станат част от напредъка на пазара за видеонаблюдение, а компаниите да разберат как се оценяват реално техните продукти от клиентите.

Официалното откриване ще се състои на 25 март (сряда) от 14:00 ч в Централното фоайе на Интер Експо Център. Входът на Security Expo тази година е свободен, само срещу регистрация.

Съпътстваща програма  ТУК

Подробната програма може да откриете на http://securityexpo.bg/bg.

НОВИНИ ОТ БТПП
Най-успешните и иновативни решения за сигурност – на Security Expo 2015
Видеонаблюдение, автоматизация, пожароизвестяване, контрол на достъпа, биометрични данни, управление на риска... Още
Съветът по иновации и развитие на технологиите ще представи проектите „Платформа иновационна борса” и "Център за технологичен трансфер"
Връчване награди на победителите във Втория конкурс за най-успешна иновативна фирма и за най-добър иновативен проект Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена палата – Враца продължава участието си в проект InnoWork
Сред дейностите в рамките на проекта е и обучение за въвеждане на организационни иновации Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Камара на строителите в България препоръчва FIDIC като национален стандарт за договори за строителство
Браншовите организации по света работят по типизирани договори - необходимо е и у нас да се въведе подобен модел, категорични са от Камарата Още
ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Либерализираме транзитните товарни превози между България и Сърбия от 1 юни 2015 г.
За превози на товари за и от трети страни се запазва разрешителния режим Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Дуалното образование – краткият път от теорията към практиката
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Агенцията по заетостта набира готвачи за Южна Англия
Кандидатите трябва да имат опит минимум 2 години Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
ЕК изпраща изложение на възраженията до Български енергиен холдинг
Във връзка с предполагаема злоупотреба с господстващо положение на пазарите на природен газ в България Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Съобщения за международни събития