Брой 20 (530), 29-01-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Кофас и БТПП ще издават сертификат за отличие на малки и средни предприятия

За първи път в страната ни Кофас България в сътрудничество с БТПП въвежда специален „МСП сертификат за отличие” за малки и средни предприятия (МСП). С помощта на този инструмент се отчита представянето на дадена малка или средна компания в сферата на търговския риск и нейните възможности да реализира надежден бизнес. С подписаното вчера Споразумение между Палатата и Кофас България Кредит Мениджмънт Сървисиз ЕООД, стана официалното пускане на сертификата.

“МСП сертификат за отличие” (Excellent SME certificate) ще бъде издаван от БТПП след оценка от Кофас – резултат от финансов анализ на компанията и нейната кредитоспособност.

В много случаи настоящи и потенциални бизнес партньори проверяват кредитната оценка на таргетираната компания. Но това отнема време и средства. Чрез Сертификата се печели бързо и лесно доверие и се облекчава процеса при взимане на решение за стартиране на нови партньорски отношения.

В близко бъдеще ще бъде подписано и споразумение между Кофас и БТПП за сътрудничество в областта на предоставянето на бизнес информация и събиране на вземания, което ще доведе до намаляване на междуфирмената задлъжнялост.

Милена Виденова, управител на Кофас за България, направи презентация на сертификата и изрази увереност, че той ще осигури неоспорими ползи за конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия на международния и на вътрешния пазар. „Сертификатът също така ще повиши репутацията на фирмите, което несъмнено ще се основава на гаранциите, професионализма и опита на Кофас при оценката на търговски рискове” – добави тя.

Цветан Симеонов, председател на БТПП, отбеляза: „Сигурността на търговския оборот за БТПП е много важна. Считаме, че споразумението ще допринесе за това, получавайки по-задълбочена информация за своите партньори, фирмите да вземат информирани решения“.

Логото на сертификата ще бъде поставено на сайта на номинираното предприятие, така че тази референция да бъде ясно видима още от самото начало. За целта се използва лицензирана SafeSigned уеб технология, която ще предотврати копирането на лога и сертификати от един сайт към друг, който е неоторизиран. Това ще стане като се създаде уеб страница на сървърите на SafeSigned – включително и за компаниите, които нямат собствен сайт.

Информация за Coface Group  ТУК

За контакти: Александър Христов, Акаунт директор, CIVITAS, an exclusive Ketchum affiliate
02 4898042, 02 896696667, e-mail: a.christov@civitasglobal.bg

Пример за верифицираща страница

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП не подкрепя измененията в Кодекса на труда
Предлаганата промяна ще влоши допълнително положението на финансово затруднените работодатели Още
Кофас и БТПП ще издават сертификат за отличие на малки и средни предприятия
Чрез сертификата се печели доверие и се облекчава процеса при взимане на решение за стартиране на нови партньорски отношения Още
Среща с ръководството на Българо-саудитския бизнес съвет
Саудитският бизнес очаква улеснения при издаване на визи за България Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция BioWales и двустранни срещи за сътрудничество в сферата на биотехнологиите
6-7 март 2014, Кардиф, Уелс Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
СТРАТЕГИЧЕСКИ ДОКУМЕНТИ
Приет е първият план за действие по социална икономика
Заложените в плана дейности са свързани с популяризиране на социалното предприемачество и добрите практики Още
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Създава се общ Инвестиционен фонд между България и Катар
Той ще стимулира и подпомага развитието на малки и средни компании в България Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Структурна реформа на банковия сектор в ЕС
Нови правила целят да попречат на най-големите и най-комплексните банки да осъществяват рисково търгуване с финансови инструменти за собствена сметка Още
Контрабандата на цигари: експерти приканват за мерки спрямо тютюневите компании
Нелегалната търговия с тютюневи продукти лишава страните от ЕС от годишни бюджетни приходи в размер от 10 млрд. евро Още