Назад

Завърши 12-то издание на Глобалната академията на МОТ за социална и солидарна икономика


Тази година 12-то издание на Глобалната академията на Международната организация на труда (МОТ) за Социална и солидарна икономика (SSE) се проведе между 15 и 26 ноември, в онлайн формат. Домакин на тазгодишната академия беше Португалия, където SSE играе важна роля в социалното и икономическото развитие през последните години. От над 800 кандидати бяха одобрени 200 - политици, участващи в SSE, практици от партньорски организации за развитие, международни организации, предприемачи от SSE, учени и изследователи.

Българската търговско-промишлена палата номинира Виктория Славчева, като неин представител, която беше одобренa и успешно завърши курса. Виктория Славчева е експерт-юрист при БТПП и член на Консултантското бюро по колективно трудово договаряне и други индустриални отношения.

Представителят на БТПП все участие в две работни групи: Принципи и права при работа и Младост, образование и нови умения. По време на работните групи бяха дискутирани теми относно премахването на всички форми на принудителен или задължителен труд; премахване на детския труд; премахване на дискриминацията по отношение на заетостта и професията и др. Други дискутирани теми бяха връзката между младежта, образованието и новите умения.