Назад

Търговско-промишлената палата-Пазарджик навърши 30 години


Търговско-промишлената палата–Пазарджик навърши своя 30-годишен  юбилей на 07.11.2021г., но за съжаление събитието не  бе отбелязано поради противоепидемичните мерки във връзка с Ковид - пандемията.

Пазарджишката търговско-промишлена палата (ПзТПП) е основана на 07.11.1991г. и извършва дейности и услуги за своите членове в направленията: бизнес контакти, контакти между представители на бизнеса, науката и образованието, консултации, информация,търговски регистър, професионални обучения, обучения по ключови компетентности, изготвяне и управление на европейски проекти, организиране на панаири и изложения.

По повод юбилея си Търговско-промишлената палата – Пазарджик изказва  голяма  благодарност на всички свои членове-водещи фирми от региона за добрата съвместна работа и постигнатите  резултати през годините.

Пазарджишката търговско-промишлена палата участва в Областния съвет за развитие на област Пазарджик, в Съвета за сътрудничество в Пазарджик, Септември, Велинград и Панагюрище, в „Агенция по заетостта“ - Пловдив и „Бюро по труда“ -Пазарджик.

През годините Палатата организира разнообразни и полезни мероприятия и обучения в подкрепа на бизнеса в региона.

Настоящата 2021 година бе белязана с трагичната кончина  на председателя на Палатата Лариса Рузманова, коята работи всеотдайно на ръководния пост от януари 2014 г. до смъртта си на 19.08.2021г.

На извънредното Общо събрание, проведено на 12.11.2021г., за нов председател на Пазарджишката търговско-промишлена палата  бе избран Георги Стоилов.

Обновеният  млад екип е горд от факта , че е част от голямото семейство  на Българската търговско-промишлена палата, и е амбициран и занапред да работи още по-ефективно за развитието на местната икономика и издигането на региона.