Брой 143 (1901), 29-07-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Възможност за участие в двустранни бизнес срещи в градовете Рим и БариПредседателят на БТПП Цветан Симеонов проведе среща с Тодор Стоянов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Италианската република, Паскуале Лаказела, собственик на консултантска агенция “Net Solution” SRL, и Таня Цанева, сътрудник в агенцията.

По време на срещата бе направен разбор на сътрудничеството с Италия. Посланик Стоянов очерта приоритетите си по време на своя мандат в Рим. Той акцентира върху необходимостта от промотиране на българската икономика в различните региони на Италия.

Цветан Симеонов запозна гостите си с последните инициативи на БТПП, като предостави актуална информация за икономиката на България и мястото ѝ в редица международни класации.

Паскуале Лаказела информира за плановете си за официално откриването на Българо-италианската търговско-промишлена палата в гр. Бари, което да се проведе през месец октомври в Посолството на България в Рим. Посланик Стоянов изрази своята подкрепа към инициативата за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Италия.

Председателят на БТПП запозна гостите си и с предстоящите акции на партньорските организации на Палатата в Италия, сред които:

 

Обсъдено бе участието и на български фирми по време на откриването на смесената палата през м. октомври и провеждане на двустранни бизнес срещи в градовете Рим и Бари.

Фирмите, които проявяват интерес за сътрудничество с Италия и участие в откриването на смесената палата и бизнес срещите, могат да се свързват с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на e-mail: m.markova@bcci.bg .

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
АОБР: Необходими са мерки в подкрепа на дейността на административните органи при изграждане и функциониране на електронно управление
Възможност за участие в двустранни бизнес срещи в градовете Рим и Бари
Среща с посланика на България в Италия и обсъждане на официалното откриване на Българо-италианската търговско-промишлена палата в гр. Бари Още
Включете се в търсенето на най-иновативните решения за глобалните проблеми
Инициативата „Call for Solutions” на световния форум Bloomberg New Economy Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Търговско-промишлена камара – Пловдив стартира нов проект: LOOK-EU-NET– възможност за развитие на международния бизнес на фирмите
ТЪРГОВСКИ РЕГИСТЪР
Агенцията по вписванията: Няма теч на данни от Търговския регистър
Свързано с сигнал относно оплакване, че в Google се откриват индексирани лични данни от сайта на регистъра Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Важно съобщение за лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход
ОБРАЗОВАНИЕ И ПАЗАР НА ТРУДА
Пет проблема на висшето образование, по-важни от незаетите места
Автор: Адриан Николов, Институт за пазарна икономика Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network