Брой 26 (2281), 08-02-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Сътрудничество между БТПП и Център за върхови постижения „Наследство БГ“



Eкип на проекта Център за върхови постижения „Наследство БГ“ (ЦВП) посети БТПП и разговаря с ръководството на Палатата. Проектът се изпълнява от дванадесет водещи организации, които са фундамент на националната научна инфраструктура.

Ръководителят на проекта чл.-кор. проф. дин Иван Илчев представи целите и възможностите за сътрудничество и организиране на съвместни инициативи в областта на образованието, науката и практиката чрез  иновативни технологии в креативната и рекреактивна индустрия. 

От своя страна председателят на БТПП Цветан Симеонов представи инициативи със значение за опазване на националната памет за заслугите на изтъкнати индустриалци, като първия председател на Палатата Иван Грозев, закупуването и обновяването на  родната му къща в Карлово и създаването на музейна експозиция за неговия  принос, свързан с развитието на индустрията и предприемачеството в България.

Бяха очертани възможностите, които предлага  GS1 България - организация, действаща в рамките на БТПП,  за приложение на стандартите GS1 не само в бизнеса, но и например при „мепинг“ на наличните минерални извори в България, със спесификация за водите  и лечебните им свойства, обекти със статут на културни паметници и тяхното опазване и др.

На срещата бяха представени конкретни инициативи, като съвместно участие с проекти, които да имат образователен характер  в областта на културното и природно наследство и да са насочени към младежката аудитория, създаване на мобилни приложения за историческото развитие на отделни индустрии, например „от каруцата до дрона“, заснемане и излъчване в реално време чрез техническите центрове на ЦВП на „улици на занаятите“ и  провеждане на обучение.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Новоназначеният посланик на България в Египет посети БТПП
Обсъждане на възможностите за развитие на българо-египетските икономически връзки Още
Сътрудничество между БТПП и Център за върхови постижения „Наследство БГ“
Съвместни инициативи в областта на образованието, науката и практиката чрез иновативни технологии в креативната и рекреактивна индустрия Още
Среща с Асоциация на козметиците в България
Обединяване на усилията за актуализация на нормативната база в бранша Още
Стартира поредица от онлайн събития с руски партньори
Първо с фирми от Пермския край, следват с партньори от Красноярск, Чувашия, Челябинск, Башкирия... Още
БГ Баркод: български производител на месо
„Бийф Мийт Велинград“ ЕООД с най-много въведени продукти в електронния каталог БГ Баркод за седмицата 25-29 януари 2021 г. Още
АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Профил и траектория на развитие на районите в Северна България
Автор: Петър Ганев, Институт за пазарна икономика Още
ЕНЕРГЕТИКА И ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА
Европейската комисия стартира обществено обсъждане на Плана за реформи на българския електроенергиен пазар
Предизвикателства, произтичащи от новата европейска законодателна рамка, изискваща преход към нов нисковъглероден пазарен модел Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Стандартизационна система - готова за бъдещето: Стратегията на CEN и CENELEC до 2030 г.
Иновативни и гъвкави стандартизационни решения - от полза за социално-икономическата устойчивост на Европа Още