Брой 205 (715), 24-10-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Опитът на Израел в сферата на сигурността е тема на предстоящата конференция с изложение HLS 2014 в Тел Авив

Над 80 представители на бизнеса, медии, държавни и неправителствени организации се събраха в БТПП на презентация за предстоящата в Тел Авив Трета международна конференция с изложение за вътрешна сигурност HLS 2014.  Представянето бе организирано по инициатива на Посолството на Държавата Израел в София. 

Н.Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Държавата Израел в София, поясни, че на фона на добрите политически, културни и икономически отношения между Израел и България посолството се стреми да разнообразява двустранното сътрудничество с различни инициативи, включително тази, свързана със сигурността. 

Българската търговско-промишлена палата оценява от години важността на сигурността за фирмите, тъй като тя е условие за успешно развитие на предприемаческа дейност, отбеляза при откриването на събитието председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Програмата и подробности за конференцията и изложението представи Матан Сафран, аташе по икономическите въпроси към израелското посолство.   Програмата  включва семинари и панелни дискусии, представяне на най-добрите и доказани технологии следващо поколение и системи в индустрията на сигурността. Събитията, които ще се проведат от 9 до 12 ноември 2014 г. в гр. Тел Авив, предоставят възможност за срещи  и установяване на контакти с потенциални партньори чрез официални и неформални срещи. Различните сегменти на изложението включват: кибер сигурност; защита на критични инфраструктурни обекти, включително петролни и газови добивни и преносни мрежи; гранична сигурност, подготовка и управление на бедствени ситуации; градска сигурност; антитерористична дейност, сигурност по време на големи събития, транспортна сигурност  и др.

В предишното издание на конференцията са участвали над 700 представители от 65 държави и са проведени повече от 1000 срещи. 

Тази година, програмата предвижда и посещения на израелски компании и обществени обекти с демонстрации на системи за сигурност, например на най-голямата електроцентрала в Израел, летището в Тел Авив. 

Технологиите и услугите в сферата на вътрешната сигурност на Израел; военната индустрия и значението й за вътрешната сигурност на Израел представи ген. Гади Шамни от GME Trust - Израел, който притежава богат опит в отбраната на Израел. Страната разполага с изградени добри системи за сигурност и опазване както на различни обекти, така и на гражданите, разполага и с изградена преграда за предотвратяване преминаването на терористи. Ген. Шамни отбеляза, че страната му адаптира своята отбрана в реално време и разполага със защитни щитове, може да устои на балистична атака от близко или далечно разстояние. Разчита се както на добро предварително алармиране за възможни заплахи, така и на правилна и адекватна защита, за което се изискват много ресурси и развита индустрия, свързана със сигурността, добави той.

По време на презентацията бе договорено БТПП да организира бизнес делегация за посещение на Международната конференция и изложение HLS 2014. 

При желание за участие, моля попълнете приложената регистрационна карта, в срок до 30 октомври 2014 г. и изпратете на e-mail: interdpt@bcci.bg . Очаквайте информация относно условията за участие.

За допълнителна информация във връзка с пътуването: Дирекция Международно сътрудничество и международни организации, БТПП, тел.: 02 8117 489, 8117 421, e-mail: interdpt@bcci.bg

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП и Фондация „ГИС - Трансфер Център“ обединяват експертния си потенциал, знания и опит за създаване на конкурентоспособни продукти с обществена значимост
За осъществяване трансфер на научни резултати с приложна насоченост към бизнеса Още
Конференция относно бъдещото споразумение за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ ще се проведе в София
Инициатива на БТПП, Американската търговска камара в България, Конфиндустрия България и Посолството на САЩ Още
Опитът на Израел в сферата на сигурността е тема на предстоящата конференция с изложение HLS 2014 в Тел Авив
БТПП подготвя делегация за посещение на конференцията и изложението Още
Покана за участие в бизнес срещи с представители на Асоциацията на иракските бизнесмени
3 ноември 2014 в БТПП Още
ЕНЕРГЕТИКА И ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА
Енергийният борд подкрепи готвените промени в структурата на ДКЕВР
Бордът не е панацея на проблемите в енергетиката, но е част от стъпките за преодоляване на кризата, заяви вицепремиерът Екатерина Захариева Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за достъп до обществена информация
С проекта се въвеждат разпоредбите на европейски директиви Още
ФИНАНСИ И ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ
Комисията за финансов надзор: TraderXP (TraderXP LTD) не e лицензиран инвестиционен посредник
Предоставените финансови активи от инвеститорите на дружества, които не са лицензирани и съответно контролирани от КФН, не са гарантирани от Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Проучване потвърждава загубата на милиарди поради несъответствие в приходите от ДДС
За справяне с проблема от значение е опростяване на системата на ДДС за предприятията в цяла Европа и модернизиране на националните данъчни администрации Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговска мисия с провеждане на двустранни срещи и посещение на специализирана изложба, Амстердам, Холандия, 25 – 28 януари 2015 г.
В търговската мисия ще бъдат включени фирми от секторите текстил и облекло Още