Брой 204 (1468), 25-10-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Преференциални условия за участие в Експо Пакистан, 9-12 ноември 2017 г.


Българската търговско-промишлена палата съобщава, че в периода 9-12 ноември 2017 г. в гр. Карачи ще се проведе десетото издание на традиционното „Експо Пакистан – най-голямото изложение за стоки и услуги в ислямската република.

В тази връзка, в БТПП постъпи информация от Посолството на Пакистан относно преференциалните условия за участие. За фирми-посетители и потенциални купувачи, които реализират годишен оборот от над 5 млн. щ.д. или внос на стоки от над 3 млн. щ.д., организаторите предвиждат поемане на разходите за пътуване (самолетен билет до 1000 щ.д.), хотелско настаняване и вътрешен транспорт. Големите медийни компании и българските вериги супермаркети, независимо от техния оборот,  също могат да се възползват от възстановяване на споменатите разходи за посещение. За потенциалните вносители и МСП с годишен оборот над 2 млн. щ.д.  организаторите предвиждат безплатно хотелско настаняване и вътрешен транспорт.

„Експо Пакистан“ се организира от Органа за развитие на търговията на Пакистан (към Министерството на търговията и текстилната индустрия), като предишното издание на изложението е посетено от 1100 купувачи от над 77 страни и над 20 000 бизнес посетители; в рамките на 4-дневното събитие са подписани над 70 споразумения и са сключени сделки на стойност 1,2 млрд. щ.д. За успеха на изложението спомага и избора на гр. Карачи за домакин. Разположен на брега на Арабско море, в близост до р. Инд, Карачи е един от най-големите и космополитни градове в света, предлагащ множество възможности за туризъм, културни инициативи и развитие на бизнес.

Фирми и предприемачи, проявяващи интерес към участие в „Експо Пакистан“, могат да се свържат с г-н Маруан Алекс Аийаш, заместник-завеждащ Мисията на Ислямска Република Пакистан в Република България, на телефон 02/ 971 23 16 и е-мейл linesarea@yahoo.com, както и с дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ на БТПП по телефон на 02/ 8117 497 (~494, ~489) или по е-мейл на v.velichkov@bcci.bg.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Публичната лекция на проф. Мотошиге Ито, преподавател в университета „Гакушуин“ в Токио
Тенденциите в световната икономика, перспективите в икономическите отношения между Япония и ЕС и значението им за България Още
БТПП участва в конференция в Талин, посветена на цифровото общество
Обсъждане на инициативата на ЕС за изграждане на конкурентоспособен Европейски дигитален единен пазар Още
Преференциални условия за участие в Експо Пакистан, 9-12 ноември 2017 г.
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Вечер, посветена на Иван Грозев, първи председател на Софийската търговско-индустриална камара
30 октомври от 17 часа, Мраморно фоайе на Столична библиотека Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за митниците
Целта е да се приведе националното законодателство в съответствие с митническото законодателство на EC Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
В 196 общини ще се наемат безработни по програма „Работа“ през 2018 г.
Финансирането й ще е със средства от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Още
АДМИНИСТРАЦИЯ И АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ
Намалява се административната тежест в сферата на метрологичния контрол и при прилагането на Закона техническите изисквания към продуктите
Опростява се процедурата по предоставяне на услугите и се намалява финансовата тежест Още