Брой 57 (817), 24-03-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Тайвански търговски делегации ще посетят България през юни и октомври


Д-р Литиен Чен, директор на Тайванския търговски център в София, обсъди с председателя на БТПП Цветан Симеонов и зам.-председателя Георги Стоев сътрудничеството между двете институции.

Литиен Чен представи програмата от международни изложения и панаири, организирани от Тайванския съвет за развитие на външната търговия (TAITRA).

Български компании са поканени на изложение в областта на IT технологиите COMPUTEX - най-големият IT бизнес форум в Азия и втори по големина в света. То ще се проведе в периода 2 - 6 юни 2015 г. в Тайпе.

В рамките на изложението се организира международна бизнес инициатива „Мисия за растеж“ под председателството на Даниел Кайеха, генерален директор „Предприятия и промишленост“ към ЕК. Мисията е част от инициативите на ЕК за насърчаване и развитие на търговско-икономическите отношения на ЕС с трети страни. 

Литиен Чен информира за две предстоящи посещения на представители на бизнес средите от Тайван в София през юни и октомври. Ще бъдат организирани бизнес форуми и срещи с български фирми.

Обсъденo бе организирането от БТПП на визита на българска бизнес делегация в Тайпе и региона до края на годината с цел максимално използване възможностите за икономическо партньорство.

В Тайван са регистрирани едни от най-големите технологични компании в света – производители на преносими компютри, смартфони и таблети и други мобилни устройства. Добре развити са нефтопреработващата и химическата промишленост, металургията и корабостроенето, риболова, селското стопанство - с приоритетно отглеждане на ориз, захарна тръстика, чай, камфорово дърво.

НОВИНИ ОТ БТПП
Инициирано е създаване на Българо-португалска търговска палата
С цел подпомагане на български и португалски фирми Още
Тайвански търговски делегации ще посетят България през юни и октомври
Възможности за по-активно присъствие на бързоразвиващия се тайвански пазар Още
Бизнес мисия в Сицилия, 27-31 май 2015 г.
Разходите на ограничен брой фирми - потенциални купувачи на продукти от керамика, камък, стъкло и ковано желязо, ще бъдат напълно покрити Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Съюз на пивоварите: Инвестициите в пивоварния сектор са нараснали с 28% през 2014 г.
През миналата година членовете на Съюза са позиционирали на пазара 10 нови марки Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция „Образование и бизнес“
Посветена на темата „Финансовото образование за устойчива икономика“ Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Новият проект на Закона за обществените поръчки улеснява кандидатстването
Нормативният акт ще създаде правната рамка за пълната електронизация на процеса Още
АДМИНИСТРАЦИЯ И АДМИНИСТРАТИВНИ УСЛУГИ
НАП въвежда комплексно административно обслужване
Без да е необходимо заявителят да предоставя информация или доказателствени средства, за които са налице данни, събирани от извършващия административната услуга Още
Над 560 държавни структури ще бъдат свързани в интегрирана информационна система
Eдинен източник на информация за администрацията, услугите и режимите, както и цялостен справочен инструментариум за функционирането на централните и териториалните органи на изпълнителната власт Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Безопасност на потребителите: близо 2500 опасни продукта са изтеглени от пазара на ЕС през 2014 г.
Играчките и облеклата, текстилните изделия и модните артикули са основните категории продукти, наложили предприемането на коригиращи мерки Още