Брой 211 (721), 03-11-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в бизнес делегация до Солун, Гърция (12-14 ноември 2014)


БТПП организира бизнес делегация до град Солун, Гърция в периода 12 – 14 ноември 2014 г. Визитата се осъществява, съвместно с Търговско-промишлената палата на Солун и Асоциацията на гръцките бизнесмени в Солун.

По време на визитата се планира провеждането на среща с ръководството на Асоциацията на гръцките бизнесмени в Солун, транспортен форум, организиран от Търговско-промишлената палата на Солун в рамките на гръцкото председателство на Бизнес съвета към Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) и откриване на фото-изложбата „През граници”. Работен език по време на бизнес форума и срещите ще бъде английски.

По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, възлизат на  365 евро, в които са включени: пътуване с автобус, настаняване и 2 нощувки в хотел четири звезди, 1 вечеря за участниците в бизнес делегацията, медицинска застраховка и организационна такса. Визитата ще се осъществи при минимум 10 регистрирани участници.

Фирмите, които имат желание да участват в бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма на електронна поща: m.markova@bcci.bg и  да заплатят  необходимата сума в срок до 5 ноември /сряда/.

При последващ отказ за участие в делегацията, в срок до 7 ноември /петък/, БТПП възстановява 100% от извършеното плащане. След изтичане на горепосочения срок, при отказ от пътуване,  сумата не се възстановява. За повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП, тел.: 02/ 8117 494 и 8117 489.

Приложения:

-------------------------------------------------------

* Гърция е в челните места на държавите-източник на ПЧИ у нас в секторите търговия, финансово посредничество и недвижимо имущество. Износът от България за Гърция се съсредоточава в три основни сектора – текстилни изделия и материали, неблагородни метали и електрическа енергия. Голяма част от вноса от Гърция за България се формира от текстилни материали и изделия, минерални и химически продукти, машини и оборудване и неблагородни метали.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП – с отличия от Деветата световна конвенция на Асоциацията за човешки ресурси и индустриално развитие
За активен принос в развитие на отношенията с Япония и в дейността на японската правителствена организация AOTS Още
Покана за участие в бизнес делегация до Солун, Гърция (12-14 ноември 2014)
По време на визитата се планира транспортен форум и делови срещи Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
В Търговско-промишлена палата - Стара Загора бяха представени решения за финансиране на износа
Фирмите от региона получиха информация относно начините за проучване на чуждестранните си партньори, за рисковете в международната търговия Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Национална конференция по проблемите на млечния бранш и млечния сектор
6 ноември от 10,30 часа, зала Пирин на Интер Експо Център - София Още
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Изследване на очакваните ефекти от търговското споразумение между ЕС и САЩ (TTIP)
Автор: Зорница Славова, Институт по пазарна икономика Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Строителството на жилища намалява за сметка на административните сгради
За този период разрешителните за строеж на жилищни сгради са намалели със 7,3% Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Влезе в сила Наредбата за изискванията на микроклимата на работните места
С нея се определят минимални и максимални норми за параметрите на микроклимата - температура, относителна влажност и скорост на движение на въздуха Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Инвестиционни планове, банкови реформи, екология – темите в Европейския парламент в близките месеци
След като ЕП даде одобрението си за новата Комисия на Жан-Клод Юнкер, депутатите могат да се концентрират върху отговорностите си в законодателната област Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство