Брой 171 (1682), 07-09-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП съдейства на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция


Атанас Кунчев, изпълнителен директор на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП), и Симеон Ангелов, заместник-председател на Българо-израелската търговско-промишлена палата /БИТПП/ при БТПП, посетиха Палатата и се срещнаха с председателя Цветан Симеонов. По време на работната среща се обсъдиха актуални проблеми на членовете на Асоциацията, свързани с организацията, производството и експорта на българско оранжерийно производство. БАПОП, със седалище гр. Пловдив, е асоциация  с национален обхват от 56 пълноправни и 26 асоциирани членове.

Председателят на БТПП потвърди готовността на Палатата да съдейства с всички възможности  при поставяне важни за Асоциацията въпроси пред съответните институции за скорошното им решаване. Той изслуша проблемите на фирмите членове на  БАПОП, за голяма част от които БТПП разполага с информация чрез свои проучвания и анализи.

Цветан Симеонов сподели предимствата и преференциите, от които членовете на БАПОП могат да се възползват при пълноправно членство в БТПП чрез включване в доброволния търговски регистър на БТПП, Арбитражния съд, международната система баркодове GS1, консултантски и др. услуги не само на национално, но и на международно ниво.

Симеон Ангелов предложи на Асоциацията посредничество от страна на Българо-израелската палата за установяване на сътрудничество с израелски фирми в областта на селското стопанство и изграждането на оранжерии в България.

БТПП, съвместно с Българо-израелската търговско-промишлена палата, организира българска делегация за предстоящото изложение за сигурност HLS & Cyber  в Тел Авив (12 – 15 ноември 2018 г.). Изложението представя най-съвременните модерни средства и възможности за сигурност при организирането на масови мероприятия, публични изяви, граничен контрол и авиация, морски транспорт, публичен транспорт, спешна помощ, критични ситуации, криминални случаи и кибер защита. Изложението е от особена важност както за компании, така и за представители от държавните институции, осигуряващи сигурността на фирми и граждани като МВР, Гранична полиция, Пожарна безопасност и др.

БТПП оказва пълно съдействие за участие в състава на делегацията при заявка на: e-mail: m.markova@bcci.bg или тел.: 02 8117 494, 8117 489. 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП подписа споразумение с PHD Chamber
В рамките на българо-индийски форум с участието на президентите на Индия и България Още
Първа среща с новия посланик на Беларус
Двустранен бизнес форум през октомври по време на заседание на Белоруско-българската междуправителствена комисия Още
БТПП съдейства на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция
Представяне на възможностите за участие в два търговски панаира в Китай
На 14 септември в сградата на Посолството на Китайската народна република - София Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
3.4% ръст на БВП през второто тримесечие на 2018 г.
В сравнение със съответното тримесечие на 2017 г. - по предварителни оценки на НСИ Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Удължаване на срока за кандидатстване по процедура за подбор на проекти BG16RFOP002-2.024 „Насърчаване на предприемачеството“
Във връзка с временното преустановяване на функционирането на Търговския регистър Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Дискусия и пряко предаване на речта за състоянието на Съюза
12 септември 2018 г. Още
Личните данни ще могат да пътуват безопасно между ЕС и Япония
Приключиха дискусиите между ЕС и Япония относно защитата на личните данни Още