Назад

Бизнес награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА”  • Kaufland България грабна Гран При за ТОП компания на 2023
  • Председателят на БТПП връчи наградата в категория CEO на годината

На 31 май 2023 г., в хотел Маринела, за девета поредна година бяха връчени годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА”. Събитието се организира от сп. „Business Lady Bulgaria“. Общо 20 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, ефективност и прозрачност, конкурентоспособност и иновации, клиентски подход, успешен бизнес модел, ноу-хау, добро пазарно позициониране, устойчиво развитие и други в над 30 категории.

Kaufland България стана ТОП компания за 2023 година, като си завоюва цели 4 първи места в различни категории. Компанията бе отличена за Бранд №1 в сектор Търговски вериги, Иновативни концепции, ESG лидер, а Милена Караилиева - директор „Човешки ресурси” в Kaufland България грабна приз в категория HR на годината.

Призовете бяха връчени в четири основни панела – ПРИНОС И ПОСТИЖЕНИЯ, БИЗНЕС И ФИНАНСИ, ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХЛОНОГИИ И ИНОВАЦИИ, и РАЗВИТИЕ, ГРИЖА И УСТОЙЧИВОСТ. Общо 3 компании бяха отличени в цели три категории.

В ключовата категория CEO на годината престижното отличие спечели Питър Барон, изпълнителен директор на tbi bank, за изключителните резултати и транформация на банката, както и за силната връзка, изградена с екипа му. Компанията грабна приза Финансова институция на годината и е финалист в категория Банки. Наградата бе връчена от председателя на БТПП Цветан Симеонов.

Орбико България получи приз в цели три категории - Бизнес партньор на годината, Събитие на годината и Устойчиви политики. Софтуерният гигант Cognyte България бе отличен за лидер в разделите Cybersecurity, Blockchain и AI. Fibank бе обявена за Банка на годината, като спечели първо място и в раздел Employer branding.

Инвестбанк стана Лидер в дигиталните трансформации и спечели първо място в категория Иновации. Start-up на годината отиде при е-комерс платформата NEXT BUSKET, а финалист в същата категория стана технологичният start-up APIDNA. Нова Броудкастинг Груп отново бе отличена за Медия на годината.

Медицински център „Афродита” за поредна година доказа лидерските си позици и бе обявен за Медицински център на годината, като „Най-големият регенеративен център на Балканите”. МЦ „Афродита” спечели първо място и в категория Здравеопазване, за „Най-успешен ин витро център в България”. Post Bank бе отличена за Най-иновативната банка за 2023 г., а телекомуникационният гигант А1 отново стана компания №1 в сектор Телекомуникации.

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД отново спечели първо място в сектор Строителство и инженерство, а в категория Финансови услуги и търговия тази година Бранд №1 е Tavex. Power Partner Solution грабната статуетка като лидер в областта на Облачни технологии, а Credissimo завоюваха лидерство в раздел Fintech. В категория Устойчиво развитие тази година голямата награда спечели TexCycle. За успешно Налагане на собствена марка приза спечели новата верига на Happy - Burrata Italiana. За Моден бранд на годината бе отличена търговската марка Alessa, а Paysafe отново бе обявена за най-социалната компания, в категория Корпоративна социална отговорност.

----------------

Наградите КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА се връчват за изключителен принос на компаниите/бизнеса/мениджъра в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри и предприемачеството сред българската общественост, като така се подкрепи и Start up общността в страната. Наградите се връчват за заслуги, свързани с богат професионален опит, ноу-хау, устойчиво развитие, прилагане на иновативен и успешен мениджмънт, успешно прилагане и адаптиране на добри практики, успешно развитие на човешкия капитал, конкурентоспособност и иновации, позитивен обществен имидж и други.