Брой 81 (2087), 28-04-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ

Обръщение от Българска асоциация "Труд - Здраве - Безопасност" по повод Световния ден по безопасност и здраве при работа


Снимка: Архив, 28 април 2019
"Тази година на 28 април отново отбелязваме Световния ден на безопасност и здраве при работа, както и Международния ден в памет на пострадалите и загиналите при трудови злополуки под лозунгите „Да спрем пандемията: безопасността и здравето при работа могат да спасят човешки живот“ и „Да спрем пандемията на работното място“.  
 
Като традиция вече 7-ма година Българската асоциация "Труд -  Здраве -  Безопасност" и Олимп-Предпазни Екипировки, заедно с БТПП, КНСБ и други браншови организации и сдружения, искаме да реализраме мероприятие за засаждане на дръвчета, като по този начин почитаме паметта на загиналите при трудови злополуки и тяхното дело, което не е било напразно и няма да бъде забравено.  Мероприятието ще се състои след отпадане на наложената карантина. Датата и  място ще бъдат уточнени допълнително. 
 
Поради ограничетлните мерки в следствие на световната пандемия от COVID-19 предлагаме всеки от нас или заедно в екип, с едноминутно мълчание да почетем паметта на загиналите при трудови злополуки и в израз на подкрепа на действащите на първа линия медици, органи по безопасност, доброволни формирования към общините и други отговорни за защитата на работещите и населинието да се снимат с лист хартия на който да е изписано -  „СВЕТОВЕН ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА 28.04.2020 - ОЦЕНЯВАМЕ ВАШАТА ДЕЙНОСТ И ВИ ПОДКРЕПЯМЕ“. Изпратете тези фотографии на Е-mail: labor@healthandsafetybg.com или  ги публикувайте  във Facebook страници Olymp Safety Equipment и Health and Safety Breathing Protection. 
 
Mероприятието е в подкрепа на кампанията на EU OSHA за постигане на общата цел – здравословни работни места, чрез повишаване на знанията, уменията и културата за ефективен и безопасен труд. 
 
Ние от екипа на БА ТЗБ и Олимп – Предпазни Екипировки, изразяваме надежда и готовност с тази инициатива да постигнем по-добра безопасност за желаната и заслужена работна среда, в която с общи усилия да живеем и работим успешно!            

Можете да се свържете с екипа на БА ТЗБ  на тел. 0887 959 897 или на Е-mail: labor@healthandsafetybg.com   за по-подробна  информация. 

Всяко участие в каузата е важно, за да може кампанията ни по превенция и сигурност на работното място да се популяризира и с общи усилия да постигнем по-добри условия на труд и по-добър живот за нашите поколения. 
 
НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП ще си партнира със Световната банка за проучване на бизнеса
Активността на бизнеса в подобни инициативи е от важно значение за формулиране на консенсусни икономически мерки Още
Арбитражният съд при БТПП продължава да функционира при условията на извънредно положение
Преустановено е разглеждането на дела и не текат процесуалните срокове по висящите арбитражни дела Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Обръщение от Българска асоциация "Труд - Здраве - Безопасност" по повод Световния ден по безопасност и здраве при работа
БИЗНЕС И КОРОНАВИРУС
МТК с призив за действие в условия на COVID-19 и за запазване на конкуренцията
Целта е да се запазят фундаментални икономически и пазарни структури, жизнеспособни за следкризисно възстановяване Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Стартира приемът на заявления по мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР (2014-2020 г.)
Финансовият ресурс ще бъде насочен само към сертифицирани биологични производители Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Казахстански входно-изходни визи за водачи на стоков транспорт и за чуждестранни граждани
СТИВ - Нур Султан Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейският съвет за иновации подкрепя реализацията на иновативни идеи в полза на обществото
Инструменти, чрез които се осъществява крачката от идеята до проекта. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство