Брой 128 (2383), 08-07-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ

Първа дискусионна среща на Асоциация на козметиците в България





На 5 юли  в голямата бизнес зала на Софарма Ивент Център - София се състоя първата дискусионна среща на Асоциация на козметиците в България (АКБ), свързана с най-актуалните проблеми, касаещи козметичния бранш.

Дългоочакваното събитие събра членове на АКБ, фирми-асоциирани членове, както и козметици от цяла България, които пожелаха да се присъединят към каузата на АКБ - браншова организация с нестопанска цел, създадена ОТ КОЗМЕТИЦИ ЗА КОЗМЕТИЦИ.

Срещата бе открита от Боряна Драганова, зам.-председател на АКБ, която сподели: „Когато сме обединени в една браншова организация, ние сме много по-силни и нашите проблеми определено са по-чуваеми от институциите в България. Това е и нашето бъдеще, защото beauty браншът е многокомпонентна система, което означава, че трябва да комуникираме и с другите сдружения в тази сфера, като АМК - Асоциация на медицинските козметици, Сдружение на салоните за красота и всички новосформирани формации, с които можем успешно да си партнираме“.  

Павлина Спасова, член на УС на АКБ, отбеляза: „Нека обърнем внимание, че проблемите в нашия бранш са много сериозни и призовавам всички козметици, които упражняват професията си с огромна любов, да обединим усилия и енергия, за да създадем точни и ясни правила и стандарти за издигане на имиджа и на нивото на услугите за красота.“

Татяна Викторова, председател на АКБ, представи Управителния съвет, Контролния съвет и Етичния съвет на АКБ, структурата на управление, запозна присъстващите с устава и очерта целите на АКБ, като подчерта сериозната подкрепа, която оказва асоциацията на всеки свой член относно юридически, регулаторни и други проблеми.

„Ние от АКБ искаме да постигнем доброволно регулиране на индустрията за красота с цел защита на обществото, като то, от своя страна, да даде на професията и нейните достойни специалисти признанието, което те заслужават. Логото ни е знак за качество в кабинетите на нашите членове, гарантирайки правилна квалификация, достоверност и ангажираност с висок професионализъм. Трябва да защитим имиджа на българския козметик, защото ние имаме традиции, история и добри практики, които да съхраним и предадем във времето. Когато сме заедно, можем да променим всичко, което ни пречи да работим спокойно. Изключително важно е АКБ да има екипно, а не еднолично управление.“, подчерта Татяна Викторова.

АКБ даде сериозна заявка за саморегулация, която е и в основата на Етичния кодекс и на създадената Етична комисия, която ще разглежда всеки възникнал казус, касаещ сигнали за недобри практики в различни региони на страната.

Председателят на УС на БТПП се обърна към представителите на Асоциацията като напомни, че трябва да се поставят високи стандарти за професията, за да може само професионалисти да участват в сдружението и доверието към членовете да расте всеки ден. БТПП ще помага за изработването и приемането на такива стандарти.

Изключително актуалните теми за всеки специалист от beauty бранша бяха представени от гост-лекторите: адв. Андрей Дамянов, Веселка Кръстева от БТПП, адв. Христо Милчев и Фани Тодорова - главен експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“ в МОН. И не на последно място - блестящата лекция на доц. Милена Георгиева на тема „Играта на нашите гени - как да забавим стареенето“.

Представителите на фирмите-асоциирани членове на АКБ споделиха своите мотиви за присъединяване към АКБ, като се аргументираха ясно, точно и коректно защо споделят ценностите на Асоциацията на козметиците в България.

БЕЗУПРЕЧНА организация, съвършенство във всеки един детайл и удивителна СТРАСТ към професията КОЗМЕТИК, направиха тази дискусионна среща ПРЕКРАСНА, НЕЗАБРАВИМА И ВДЪХНОВЯВАЩА! 

Видео от срещата  

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Новоназначеният български посланик в Куба на среща в БТПП
Бяха набелязани насоки за разширяване на деловите връзки между двете страни Още
Институции и предприятия от Украйна с нарастващ интерес към сътрудничество със страната ни
Българо-украински онлайн форум, посветен на инвестиционния климат и експортните възможности на двете страни Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Работна среща с представители на винарни и хранително-вкусови предприятия по проект "Дионисос"
Идея за създаване на сдружение на винарите, лозарите и ресторантьорите от Хасковски регион Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Среща на ръководителите на национални сдружения в жп транспорта
Очертават се възможности за развитие на екологичен обществен транспорт Още
Първа дискусионна среща на Асоциация на козметиците в България
Създаване на точни и ясни правила и стандарти за издигане имиджа на професията Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
EURES мрежата и нейните български представители се включват в кампанията на Европейския орган по труда за сезонна работа
Информация за търсещите работа и работодателите за техните права, задължения и възможности Още
БИЗНЕС СРЕДА
НАП плати още 480 хил. лв. на фирмите във фаза 3 на програмата за подкрепа с оборотен капитал
РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ
Територия на общините в България по вид
Автор: Институт за пазарна икономика Още
СЕЛСКО СТОПАНСТВО
До 15 юли кандидатите по мярка 10 и 11 доказват период на плододаване на насажденията им
Процедурата се основава на Наредбата за базисните цени на трайните насаждения Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Лятна икономическа прогноза за 2021 г.: Отварянето на икономиката подпомага възстановяването
По отношение на България прогнозата е за увеличение на реалния БВП с 4.6% през 2021 г. и с 4.1% през 2022г. Още