Брой 203 (2209), 22-10-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ

Виртуална среща и дискусия по повод кампанията на EU OSHA „Здравословните работни места облекчават товара“

Българската търговско- промишлена палата, Българска Асоциация Труд Здраве Безопасност и Олимп – Предпазни екипировки ЕООД, партньори за безопасност и здраве при работа, бедствия и аварии организират онлайн събитие в подкрепа на кампанията на EU OSHA „Здравословните работни места облекчават товара“. Кампанията за 2020-2022 г. поставя акцента върху превенцията на свързаните с работата мускулно-скелетни смущения. Събитието ще се проведе в електронна среда на 28 октомври 2020 г. от 10.30 ч. Участието в мероприятието е безплатно.

Тази година Българска Асоциация Труд Здраве Безопасност разработиха презентационни материали, лекция и постери по текущата кампания на EU OSHA - „Здравословни Работни места – намали товара“.

Каним Ви на виртуална среща в подкрепа на кампанията на EU OSHA, на която ще представим разработените материали. Онлайн събитието ще даде възможност да се дискутират решения, да се обмени опит, да се отчетат резултати, с помощта на които да се избегнат проблеми, да се стимулират работодатели и служители за постигане на безопасност и здраве при работа и устойчиво бизнес развитие.

Искаме да припомним, че през 2015-та година, по задание от Фонд Условия на Труд, от Българска Асоциация Труд Здраве Безопасност бяха разработени и популяризирани постери и лекционни материали по кампанията на EU OSHA „Здравословни Работни места – управлявай стреса!“. Материалите бяха успешно внедрени в редица български предприятия чрез национално признатите социални партньори - http://healthandsafetybg.com/стресът-на-работното-място/ .

При интерес за участие, моля да се изпратите приложената регистрационна форма до 27 октомври 2020 г. на e-mail: rtpp@bcci.bg.

При невъзможност от Ваша страна да участвате бихте могли да оторизирате служителите, които отговарят за безопасните и здравословни условия на труд в управляваната от Вас компания/организация, за да осъвременят своите познания, което ще повиши Вашата корпоративна и социална отговорност.                                                                

Потвърдилите участници ще получат линк за свързване в Google meet и инструкции за ползване на подадената при регистрацията електронна поща.

ПРОГРАМА

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Съветът на браншовите организации при БТПП обсъди широк кръг теми, свързани със здравето, безопасността и оценката на риска при работа
Представяне на програмата „ЕРАЗЪМ ЗА МЛАДИ ПРЕДПРИЕМАЧИ“
Възможности, ползи, стъпки за кандидатстване Още
Защита на болниците от фалшиви лекарства и фалшиви медицински изделия
GS1 България информира за ползите от баркодовете върху медицинските продукти в условията на COVID-19 Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Виртуална среща и дискусия по повод кампанията на EU OSHA „Здравословните работни места облекчават товара“
28 октомври 2020 г. от 10.30 часа Още
Анализ на тема „Предизвикателствата пред социалния диалог за заетите в земеделието в условията на COVID-19"
Представя Българската асоциация за кръгова икономика и биотехнологии Още
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
Публикувани са законопроектът за държавния бюджет на Р България за 2021 г. и актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за 2021-2023 г.
ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ
Издаване на електронни защитни документи за обектите на индустриална собственост
Удостоверения за особен залог на патент, полезен модел, европейски патент ... Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия емитира за пръв път социални облигации на ЕС по инструмента SURE
На стойност 17 милиарда евро Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
ENERTECH EXPO 2020
7-9 ноември 2020 г., Хошимин, Виетнам Още