Назад

Среща с бизнеса в Община Елин Пелин



В залата на община Елин Пелин председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов проведе информационна среща с представители на бизнес общността от региона.

Събитието бе организирано от кмета на общината доц. Ивайло Симеонов в партньорство с БТПП и инж. Веселин Тодоров - основател на VVT Engineering и председател на Solar Academy Bulgaria.

Срещата с бизнеса бе открита от председателя на общинския съвет Николай Плещов, който приветства участниците във форума и открои проблемите и предизвикателствата, които срещат в дейността си местните фирми. Той сподели също, че Елин Пелин е българска община с буден предприемачески дух, готова да предостави адекватно отношение и възможно най-благоприятни условия за привличане на чуждестранни инвестиции.

В изказването си на форума инж. Веселин Тодоров отправи поздравления към ръководството и екипа на БТПП за съдействието и подкрепата, оказвани на местния бизнес през последните две години. Той подчерта актуалната и полезна информация, която фирмите могат да получат от ежедневния икономически бюлетин на Палатата-Инфобизнес относно нормативната база в България, предстоящи мероприятия и срещи в БТПП, анализи и проекти по различни европейски и национални програми.

В презентацията си председателят на БТПП Цветан Симеонов благодари на кмета, на цялата общинска администрация на Елин Пелин  и на инж. Тодоров за  организирането на срещата. Цветан Симеонов представи дейностите и услугите на Палатата в полза на бизнеса като електронния търговски регистър, сертификатите за произход, услугите на GS1 България и други. Симеонов потвърди готовността на БТПП за организиране на бъдещи подобни срещи както с бизнес общността на Елин Пелин, така и на други икономически региони в страната.

На срещата бе предоставена възможност за представяне дейността на всяка от присъстващите фирми. Събитието завърши с дискусия по актуални въпроси при голяма активност и интерес от страна на участниците.