Назад

Посланикът на Сърбия в София на посещение в БТПП



В БТПП се проведе работна среща с посланика на Сърбия в София Н.Пр. д-р Желко Йович и Александър Миличевич, изпълнителен директор на ТПП на Югоизточна Сърбия.

Повод за срещата е провеждането на разговори между сръбска компания, производител на хлебни и тестени изделия и търговска верига за хранителни стоки в нашата страна за внос и дистрибуция на сръбските продукти в България. Сръбската компания има богат опит и 140 работници. Тя търси контакти и с български производители на млечни изделия, по-специално сирене и извара.

Председателят на Палатата Цветан Симеонов обсъди с гостите предизвикателствата, пред които са изправени компаниите от двете страни понастоящем. Според посланик Йович съседите трябва да се уважават и да работят заедно, особено в трудни времена.

При интерес за установяване на контакт с гореспоменатата компания от Сърбия или намиране на партньори в съседната страна, можете да се свържете с БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg