Назад

Среща на вицепремиера Корнелия Нинова с работодателските организации


Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации. Тя благодари за досегашната подкрепа и отчете като успех първото място на България по индустриално производство в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места.

„Важно е да се развива производство, защото това означава и данъци, които отиват за увеличение на детски  надбавки, майчинство, заплати, пенсии. Икономиката е в основата на социалната политика" заяви Нинова и постави въпроса за увеличаване заплатите на работниците.

Работодателите заявиха, че е важно да се направи правителство, за да има стабилност и предвидимост. „Избори сега ще попречат на индустрията, ще има блокиране на закони по Плана за възстановяване и устойчивост“, обявиха те.

В същото време представителите на бизнеса изразиха тревога за липсата на яснота относно доставките на газ и цената. Те настояват за възстановяване на разговорите с „Газпром“ и предвидимост ще бъде ли продължен договорът, който изтича.

Работодателските организации изразиха желание БСП като мандатоносител за съставяне на правителство да организира среща между тях и партиите, с които ще преговаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за икономиката и домакинствата.