Назад

Нови възможности за бизнес с Индия


Възможности за развитие на бизнесотношенията между България, и в частност - Хасковска област, и Индия бяха обсъдени на среща с посланика на Индия у нас Санджай Рана, съобщиха от областната администрация в Хасково.

Посланик Рана е на дипломатически пост в България от месец март т.г. и Хасково е първият район извън София, който посещава. Посещението е по покана на председателя на УС на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев със съдействието на председателя на Балканско-индийската бизнесасоциация Красимир Ангелов.

На срещата бе представена дейността на местни фирми и предприятия, заинтересовани от бизнес контакти с индийски фирми.По отношение на индийските инвестиции у нас бе подчертано изграждането на металургичен завод край Варна за производство на стомана от стоманени пръти, внос от Индия.

Посланик Рана е изтъкнал, че би се радвал да се разшири партньорството между двете страни, тъй като индийските фирми се интересуват от инвестиции в България и от търговия, особено на семена. Той е подчертал, че от взаимна изгода би било сътрудничеството в културната област и в сферата на икономиката и на образованието.

От българска страна е потвърден интересът към представената идея за обмяна на опит и знания в образователни курсове в Индия и е изразена готовност да се осъществят информационни кампании за популяризиране на съществуващите двустранни възможности.