Назад

БТПП отличи посланика на държавата Катар в София


Н. Пр. Рашид Бин Али Ал-Хатър, посланик на държавата Катар в София, посети БТПП и разговаря с председателя Цветан Симеонов.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата връчи почетна диплома на посланик Али Ал-Хатър по повод отпътуването му от България.  Дипломата е за приноса му в развитието на икономическото сътрудничество между България и Катар и за активното сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата по време на неговия мандат.

На срещата бе дискутирано развитието на икономическите отношения между двете страни. Съществуват много и различни възможности за развитие на търговията и  инвестиционния процес между България и Катар, като посланик Али Ал-Хатър подчерта интереса от страна на Катар да изпраща в България свои студенти в сферата на медицината поради качеството предлагано от българската образователна система.

По данни на Министерство на икономиката стокообменът с Катар през първите 6 месеца на 2020 г. възлиза на 8,2 млн. щ.д  с ръст от 3% спрямо същия период на 2019 г. - износ – 6,3 млн. щ.д.  и внос 1.8 млн щ.д.