Назад

Посещение от Посолството на Пакистан в Бургаската ТПП


Заместник завеждащият Посолството на Пакистан Омер Манзур Малик се срещна с председателя на БсТПП Тодор Демирков и експерти на Палатата. Целта на посещението бе възможност за взаимно опознаване и за отправяне на конкретни предложения за съвместна работа.

Главният секретар на БсТПП Боряна Желева запозна госта с историята и дейностите на организацията, със структурата на системата от регионални търговски палати в страната и съвместната им работа с БТПП.

От своя страна господин Малик отбеляза, че добрите политически отношения между България и Пакистан са предпоставка за активизиране на търговско-икономическите връзки между двете страни. Той припомни, че неотдавна съвместно с БТПП Посолството е провело успешен онлайн форум между бизнесмени от двете страни и предложи подобно събитие да се организира и с членовете на БсТПП през есента. Според него то ще даде обща представа за интересите, след което могат да се проведат и конкретни делови срещи. 

Малик подчерта, че Пакистан има статус GSP+ за внос в ЕС - специален насърчителен режим, който свежда митническите тарифи до 0%.

Срещата приключи с ангажимент за проучване на интересите от сътрудничество между БсТПП и палатите в Сиалкот, Лахор, Карачи и Исламабад, както и за подновяване на работата по организиране на онлайн бизнес форума през есента.