Назад

Наръчник "Стъпка по стъпка: по следите на парите за справяне с Ковид-19"


БТПП информира своите членове и партньори, че е разработен и публикуван от Българския институт за правни инициативи Наръчник "Стъпка по стъпка по следите на парите за справяне с COVID-19".

Изданието представлява практически инструмент за граждански мониторинг на разходването на средства за борба с Ковид пандемията. Наръчникът е насочен към граждански организации, активисти, общественици, журналисти и към всички граждани, които изискват общественият ресурс да се изразходва прозрачно, ефективно и целево.

В Наръчника може да намерите ценни практически съвети и стъпки относно осъществяването на контрол от страна на социално ангажираните граждани върху разходваните средства на местно ниво.

Изготвянето и издаването на Наръчника станаха възможни благодарение на междунаодния проект "Ефективна борба с корупцията". Проектът се осъществява от Международна фондация за електорални системи и Правна инициатива за Централна и Източна Европа с партньори от България, Румъния и Черна гора с финансиране от Държавния департамент на САЩ. От българска страна партньор е Български институт за правни инициативи (БИПИ).