Назад

Младежката арбитражна общност в България с благодарност към БТПП



Представителите на Young Bulgarian Arbitration Practitioners (YBAP) - адвокат Велислава Христова и адвокат Станислав Черкезов, връчиха наградите си на домакина на мероприятието „РОУДШОУ на Нюйоркската конвенция“ - Българската търговско-промишлена палата.  Призовете бяха за председателя Цветан Симеонов и за председателя на Арбитражния съд при БТПП - Благовест Пунев. Отличен бе и заместник-председателят на Арбитражния съд Александър Кацарски, който бе един от лекторите на събитието. 

Семинарът, на който официално беше представен българският превод на Ръководството на Международния съвет за търговски арбитраж за тълкуване на Нюйоркската конвенция от 1958 г., премина при голям интерес от страна на съдии, адвокати, студенти и млади практикуващи юристи.

Организаторите на семинара, които са и автори на българския превод на Ръководството, изказаха благодарност на БТПП за съдействието  в организирането и провеждането на събитието.

Цветан Симеонов потвърди готовността на Палатата да подкрепя и занапред организирането на бъдещи полезни събития като семинара и пожела успех на адв. Христова и адв. Черкезов при реализиране на подобни инициативи.

От своя страна, Благовест Пунев изказа благодарност към организаторите на семинара, който популяризира арбитражния способ за разрешаване на възникнали спорове. Той посочи, че Арбитражният съд при БТПП винаги ще подкрепя и участва в подобни арбитражни мероприятия.