Назад

Нови възможности за разширяване на партньорството с виетнамски компании



Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов проведе работна среща с  Фам Туан Хуин, втори секретар по търговски въпроси към Посолството на Социалистическа република Виетнам в България.

Основна тема на разговора бяха предстоящи съвместни инициативи, насочени към насърчаване на двустранните икономически връзки. Фам Туан Хуин информира, че предстои изложение на виетнамски стоки в София, както и посещение на бизнес делегация от азиатската страна.

Симеонов сподели интересите на българските компании за разширяване на бизнес контактите им в чужбина и по-специално в държави от Далечния изток. Съгласно скорошно проучване на БТПП предприемачите от България са силно заинтересовани към сътрудничество в сферата на: машини и оборудване (37% анкетираните), храни и напитки (27%), текстил и облекло (25%), електрониката (23%) и продукти на енергетиката и химическата промишленост (21%). Българският бизнес също така има интерес и към партньорство с компании в областта на строителството, услугите, транспорт и логистика, търговия на дребно и металургия.

Участниците в срещата се договориха да поддържат активна комуникация за подготовка на предстоящите събития. При интерес за участие, можете да се свържете с БТПП, дирекция "Международно сътрудничество и международни организации", e-mail: interdpt@bcci.bg.