Назад

БТПП ще бъде домакин на изложба на "Студио Рениарт"От 27 ноември 2023 г. до 3 януари 2024 г., Българската търговско-промишлена палата ще бъде домакин на тематична изложба, организирана от "Студио Рениарт" - гр. Монтана. Тази вълнуваща изложба представя творби в техника батик, създадени по време на третото издание на пленера*  през лятото на 2023 г.

Техниката на батика е древна и произлиза от остров Ява, Индонезия. Представлява рисуване с разтопен восък върху памучен или копринен плат.  Този уникален творчески процес  е последван от поетапно нанасяне на бои, обикновено чрез потапяне и изсушаване на плата. Следва ново запечатване с восък и повторни процедури, които завършват с гладене, за да бъде отстранен остатъчният восък.

Откриването на изложбата ще се състои на 27 ноември 2023 г. от 18:00 часа във фоайето на Българската търговско-промишлена палата.

-----------------

*В пленера, организиран от "Студио Рениарт", участваха бивши и настоящи ученици и творци, започнали творческия си път от Монтана. Целта му бе да подкрепи мисията на сдружението, което работи активно за обучение, подпомагане, насърчаване и координация на различни форми на изобразителното изкуство за децата на Монтана и областта, както и за цяла Северозападна България.

Пленерът се проведе за трета поредна година и привлече рекорден брой участници, включително художници, архитекти, инженери, керамици, графични и интериорни дизайнери, аниматори, преподаватели и ученици, скулптори, татуист и юрист. - представители на разнообразни профили и професии, но обединени от общата страст към изкуството и вдъхновени от творческото начало, започнало в студиото по изобразително изкуство в Монтана.