Назад

Българският иновационен хъб дава старт на деветото издание на своята акселераторска програма


Български иновационен хъб (Bulgaria Innovation Hub - BIH) отвори кандидатстването за пролетното издание на програмато си за ускоряване на растежа, която тази година ще се проведе между 8 и 26 април.

Мисията на BIH е да катализира растежа и да улесни навлизането на стартиращи компании с висок потенциал от България и Югоизточна Европа на американския пазар. Организацията е посветена на израждането на имидж на региона като център за технологични иновации пред американската инвеститорска общност.

Акселераторът на BIH събира обещаващи стартиращи компании от региона и ги свързва с предприемаческата екосистема на Силициевата долина. Програмата осигурява на младите компании в региона местен съюзник, който предоставя задълбочени познания за пазара в САЩ, достъп до контакти, възможности за инвестиционна подкрепа и запознаване с бизнес културата и динамиката на Силициевата долина.

Ускорителят за растеж на BIH е хибридна, интензивна програма с продължителност от три седмици. Предназначена е за компании, които вече са получили финансиране или имат стабилна клиентска база и вече навлизат в етап на подобряване на решенията и разширяване на бизнеса на външни пазари. 

Пролетното издание ще се проведе между 8 и 26 април, както следва:

  • 8 - 12 април - онлайн в Zoom
  • 15 - 19 април - на живо в Сан Франциско, САЩ 
  • 22 - 26 април - онлайн в Zoom

Включването в програмата не изисква дялово участие. Ментори в акселератора са професионалисти от Силициевата долина, серийни предприемачи и инвеститори.

Предстоят над 20 семинара, обхващащи богат спектър от теми, включително: усъвършенстване на представянето пред инвеститори и нови клиенти; съответствие на продукта с пазара; създаване на стойност; набиране на средства през гледните точки на основатели и инвеститори; продажби и маркетинг; финансова стратегия; лидерство; стратегии за навлизане на нови пазари и др. Ценни за участващите в програмата компании са комуникацията с инвеститори, ментори и партньори на BIH, директното представяне пред партньори и потенциални клиенти, както и достъпът до ексклузивни ресурси - правни, счетоводни, данъчни и др.

Таксата за участие в програмата за растеж е в размер на 5000 USD за двама членове от всеки стартъп. В края на програмата всяка участваща компания ще има възможност да представи своя продукт или услуга по време на демонстрационна вечер в Сан Франциско, на която ще присъстват инвеститори и партньори от мрежата на BIH.

Срокът за кандидатстване е до 15 март през сайта тук

За повече информация:

Валентина Спиридонова, отдел "Бизнес развитие", София: valentina@bghub.io

Павлина Янакиева, изпълнителен директор, Сан Франциско: pavlina@bghub.io