Назад

Българско национално участие на международното изложение за вино и спиртни напитки Wine Vision by Open Balkan


ИАНМСП организира българско националното участие в международното изложение за вино и спиртни напитки Wine Vision by Open Balkan, което ще се проведе в периода 16-19.11.2023 г. в гр. Белград, Сърбия.

Wine Vision by Open Balkan 2023 е важно изложение за вино в Югоизточна Европа. То е основано под егидата на правителствата на Сърбия, Северна Македония и Албания, които предлагат на посетителите напълно ново винено изживяване и възможност за откриване на вълнуващия свят на автентични вина от Западните Балкани, както и от най-известните винарски региони.

Wine Vision by Open Balkan се организира с голям успех през м. септември 2022 г. и е било проведено в шест зали на Белградския панаир. Събитието популяризира целия регион като оригинална и уникална туристическа, културна и географска дестинация, която предлага великолепни природни ресурси и разнообразни исторически забележителности. Миналата година участие в изложението са взели над 350 изложители от повече от 20 държави – винарски изби от Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватска, Словения, Италия, Франция, Аржентина, Чили, Южна Африка и др. и е протекло с богата съпътстваща програма – състезание „Open Balkan Wine Trophy”, множество професионални срещи и майсторски класове. Проведени са били голям брой двустранни срещи между изложители и професионални купувачи с възможност за разширяване на бизнеса. Посетителите са били повече от 30 000 души.

Пълна информация за кандидатстване ТУК

При интерес за участие в изложението, следва най-късно до 18 август 2023 (петък) предприятието да подаде изискуемите документи в деловодството на ИАНМСП.