Назад

Да подкрепим „Българската Коледа“


За 20-а година започва благотворителната кампания "Българската Коледа". Началото на юбилейното издание в подкрепа на болните деца и лечебните заведения  бе дадено вчера, 29 ноември от президента Румен Радев.

Благородната кауза има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата, и да подпомага лечението им.

Благодарение на активната подкрепа – общите усилия на бизнеса и гражданите, инициативата подпомага всяка година над 500 български деца с тежки хронични заболявания и осигурява средно на 25 лечебни заведения апаратура за диагностика и съвременно лечение. Идеята „Българската Коледа“, възникнала през 2002 г., е добре приета в българското общество и в съзнанието на гражданите вече двадесет години е символ на грижата за здравето на българските деца.

Двадесетото издание на благотворителната инициатива, кампания 2022/2023 г., ще бъде насочено в помощ на децата с тежки хронични заболявания и състояния. Използването на високотехнологична съвременна апаратура в диагностиката и лечението е от съществено значение, с оглед на което „Българската Коледа“ отново си поставя хуманната цел да осигури медицинска апаратура за университетски и многопрофилни болници в цялата страна.

Повече информация за благотворителната инициатива, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, можете да намерите на официалния сайт ТУК.

БТПП приканва своите членове и партньори да подкрепят Българската Коледа!