Брой 91 (1103), 13-05-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Форум „Шумът на парите, 2016“


На 31 май 2016г. в столичния хотел „Хилтън“ се открива седмото издание на организирания от Profit.bg форум „Шумът на парите“. Събитието се провежда със съдействието на Enterprise Europe Network към БТПП, AMI Communications България, „Коника Минолта“ и редица медийни партньори. В него ще вземат участие множество ключови български и чуждестранни финансови експерти и икономисти. Форумът е с безплатен вход за участие и ще се проведе в рамките на два дни - 31 май и 1 юни.

Програмата включва следните панели: „Капиталови пазари“, „Недвижими имоти“, „Как парите ни да работят за нас“, „Банки и небанкови финансови институции“, „Бъдещето на технологиите“, и „Икономиката на България“.

По време на стартовия панел на форума „Капиталови пазари“ пред публиката ще дискутират актуалните теми изпълнителните директори на шест фондови борси, сред които са главният изпълнителен директор на Виенската фондова борса Михаел Бюл и Сократис Лазаридис, главен изпълнителен директор и член на съвета на директорите на Helex Group, гостуващи съответно за четвърта и трета поредна година у нас.

Българските инвестиционни посредници ще бъдат представени от Николай Ялъмов, председател на Борда на директорите на „Капман Холдинг“ АД. Една от темите на събитието ще е и новата платформа за регионална търговия See Link, която е финансирана от Европейската банка за възстановяване и развитие. От страна на банката лектор във форума ще бъде директорът за България – г-жа Лариса Манастърли.

За регистрация следвайте линка: http://profit.bg/forum/.

За повече информация, моля свържете се с Европейски информационен и иновационен център към Българската търговско-промишлена палата: Мария Шапкарова, Enterprise Europe Network към БТПП, een@bcci.bg , тел.: 02 / 8117 525.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
В ЦУМ започна търговското изложение „ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО”
Фирмени презентации, томбола всеки ден с атрактивни награди, приятни изненади Още
Посланикът на Словакия представи приоритетите на предстоящото Словашко председателство на Съвета на ЕС
Следващата среща на Евроклуба при БТПП ще бъде посветена на Словашкото председателство ... Още
Посланикът на Република Руанда посети БТПП
Очертани са секторите от взаимен интерес за сътрудничество Още
Покана за Българо-венецуелски бизнес форум
20 май 2016 г. от 10.00 часа в БТПП Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Форум „Шумът на парите, 2016“
31 май – 1 юни 2016 г., хотел „Хилтън“, София Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за туризма
Единна система за туристическата информация ще свърже в реално време регистрите на хотелите с Министерство на туризма, МВР, НАП и общините Още
МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Важна информация за превозвачите, получена от Националния координатор за режим транзит на Република Сърбия
За потребителски стоки и текстил, транспортирани по шосе, с произход от Азия и евразийски държави Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия предлага по-добра защита на работниците от канцерогенни химикали
Директивата относно канцерогените и мутагените (2004/37/ЕО) ограничава излагането на 13 канцерогенни химични вещества на работното място Още