Брой 198 (1709), 17-10-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Българско участие на Третото специализирано изложение „Форум туриндустрии“


Министерството на туризма чрез своето Национално представителство в Руската федерация организира Българско участие на Третото специализирано изложение „Форум туриндустрии“ /14 - 17.11.2018, гр. Уфа, Р Башкортостан, РФ/.

Република Башкортостан има добър потенциал за изпращане на туристи в България, на деца за организирана лятна морска почивка, на служители по оздравителни и укрепващи здравето програми в българските морски и балнеолечебни центрове.

Председателят на Държавния комитет за външноикономически връзки на Република Башкортостан Р. Мирсаяпов отправи официална покана към аташето по туризъм в РФ за презентиране на България като туристическо направление в този район в рамките на изложението, като се предоставя на България безплатен имиджов щанд от 4 кв. м.   Към заинтересованите български туристически компании е отправено предложение за участие с минимална платена площ и възможност да представят своите програми в рамките на изложението. Приложена е Заявка-договор за участие, която желаещите компании трябва да попълнят.

Организатори на изложението „Форум туриндустрии-2018» са Правителството на Република Башкортостан, Държавния комитет на Република Башкортостан по предприемачество и туризъм и Башкирската изложбена компания, с подкрепата на Държавния комитет за външноикономически връзки.

Участието в това изложение и съпътстващите срещи ще бъде продължение на започнатата работа за популяризиране на България като туристическа дестинация по време на посещението на делегация, водена от посланик Б. Коцев, през м. април 2018 г. и ще позволят България да започне целенасочена подготовка на следващия летен туристически сезон в Башкортостан.

Компании, които имат интерес да участват на изложението,  е необходимо да изпратят в срок до 21 октомври т.г. заявки на указания адрес на организаторите и информация на ел. поща kzhekova@yandex.ru  или k.zhekova@tourism.govenment.bg, тел. +7 9253580038.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
АОБР предлага промяна в чл. 164 от Кодекса на труда
Прецизиране на българската трудово-правна уредба, в т.ч. и в светлината на последната съдебна практика на Съда на ЕС Още
Предложение към президента Румен Радев за организиране на дискусионен форум
Намиране на решения за ускоряване на икономическия растеж Още
Успешно премина контролен одит на БТПП по ISO 9001:2015
Резултатите показват нормално функциониране на Системата за управление на качеството, без необходимост от коригиращи действия Още
БТПП е институционален партньор на годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria
„Промяната започва с всеки един от нас“ - водещ слоган на конференцията Още
Покана за Международна конференция "Online mediation"
15 ноември 2018 г. в Рамада хотел, София Още
ТРУД И РАБОТНА ЗАПЛАТА
Има ли връзка между производителността на труда и заплащането?
Автор: Адриан Николов, Институт за пазарна икономика Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Покана за участие в международно инженерингово изложение “International Engineering Sourcing Show”
14-16 март 2019г. в гр. Ченай, Индия, с възможност за финансиране от индийска страна Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Експортен каталог на гр. Клайпеда, Литва
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българско участие на Третото специализирано изложение „Форум туриндустрии“
14 - 17.11.2018, гр. Уфа, Р Башкортостан, РФ Още