Брой 198 (1709), 17-10-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ

Покана за участие в международно инженерингово изложение “International Engineering Sourcing Show”


На 09.10.2018 г. Илия Деков, ръководител СТИВ-Делхи, проведе среща в посолството с директора на индийската организация “EEPC India” (Mr. Nishikant Jumde, Sr. Joint Director EEPC) за обсъждане организацията на предстоящото  международно инженерингово изложение “International Engineering Sourcing Show” (IESS), 14-16 март 2019 г. в гр. Ченай, Индия и възможностите за преференциално българско бизнес участие.

Организацията „EEPC India“, спонсорирана от Министерството на търговията и индустрията на Индия, защитава интересите на 14 000 индийски производители на инженерингови стоки и насърчава търговията им, организирайки ежегодното международно инженерингово изложение IESS. Целта на изложението е да насърчи търговията с инженерингови стоки, включително джоинт-венчъри, технологично сътрудничество и инвестиции в тази сфера.

Планира се в предстоящото 8-мо издание на инженеринговото изложение да вземат участие над 400 изложители, 500 чуждестранни делегати и над 15 000 посетители. Пълна информация за изложението е налична на уеб-страницата: https://www.iesshow.in .

Горепосоченото изложение се организира от организацията “EEPC India”, с финансовата подкрепа и съдействие на Министерството на търговията и индустрията на Индия.

Изложението ще бъде фокусирано върху индустриални и инженерингови машини, автомобилни компоненти, иновации и технологии и др. Желаещите да участват компании-изложители могат да наемат изложбена площ на изложението (от 9 кв.м.) за 250 щ.д.

Същевременно беше договорено организаторите да спонсорират частично участието в изложението на български компании, като на одобрените бизнесмени ще се реимбурсират до 500 щат. долара за закупен двупосочен самолетен билет от София до Ченай (след предоставяне на фактурата и електронния билет), както и ще се осигури безплатно настаняване в хотел в гр. Ченай (за 3 нощувки на 13-16 март 2019 г.), включително вътрешен транспорт, B2B срещи, както и обеди/вечери, в рамките на изложението. Същевременно всеки участник ще трябва да заплати на организаторите регистрационна такса за участие от 200 щат. долара. За да се осигури съответното финансиране, следва заинтересованите български компании да се регистрират за участие на сайта на изложението (https://www.iesshow.in – Overseas Sponsored Buyers – Bulgaria). Крайният срок за регистриране на компаниите-участници е 31.12.2018 г.

За контакти и допълнителна информация: БТПП, Дирекция "Международно сътрудничество", Александър Божилов, тел.: 02 8117 421, E-mail: irelations@bcci.bg

Приложение:

Брошура на изложението;

Профил на изложението;

Предоставения от организаторите преференциален пакет за български компании-участници.   

 

НОВИНИ ОТ БТПП
АОБР предлага промяна в чл. 164 от Кодекса на труда
Прецизиране на българската трудово-правна уредба, в т.ч. и в светлината на последната съдебна практика на Съда на ЕС Още
Предложение към президента Румен Радев за организиране на дискусионен форум
Намиране на решения за ускоряване на икономическия растеж Още
Успешно премина контролен одит на БТПП по ISO 9001:2015
Резултатите показват нормално функциониране на Системата за управление на качеството, без необходимост от коригиращи действия Още
БТПП е институционален партньор на годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria
„Промяната започва с всеки един от нас“ - водещ слоган на конференцията Още
Покана за Международна конференция "Online mediation"
15 ноември 2018 г. в Рамада хотел, София Още
ТРУД И РАБОТНА ЗАПЛАТА
Има ли връзка между производителността на труда и заплащането?
Автор: Адриан Николов, Институт за пазарна икономика Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Покана за участие в международно инженерингово изложение “International Engineering Sourcing Show”
14-16 март 2019г. в гр. Ченай, Индия, с възможност за финансиране от индийска страна Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Експортен каталог на гр. Клайпеда, Литва
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българско участие на Третото специализирано изложение „Форум туриндустрии“
14 - 17.11.2018, гр. Уфа, Р Башкортостан, РФ Още