Брой 159 (669), 20-08-2014
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Български щанд на Международния панаир за поддоставчици "Z 2015 - Subcontracting Fair", 24 – 27 февруари 2015 г., Лайпциг


Германо-Българската индустриално-търговска камара, като официално представителство на Лайпцигски панаир за България, и тази година организира общ български щанд на международния панаир за поддоставчици на части, компоненти, модули и технологии Z 2015 - Subcontracting Fair  от 24 до 27 февруари 2015 г. в Лайпциг, Германия.

Лайпцигският панаир предоставя преференциални цени за българските изложители на общия щанд, както и допълнителни възможности за безплатно участие в бизнес срещи и форум на изложителите:

  • Форум на изложителите - на изложителите се предоставя безплатно възможността да презентират своята фирма, продукти и услуги на английски или немски език с продължителност 15 – 20 минути в рамките на този форум, който ще се проведе директно в изложбената палата.
  • Бизнес срещи – безплатно участие за изложителите в традиционно организирания от Индустриално-търговската камара в Лайпциг и Enterprise Europe Network Sachsen международен кооперационен форум и двустранни срещи.

Лице за контакт: Кремена Вълчева, тел.: 02/ 816 3027, kremena.valcheva@ahk.bg

Срок за заявяване на интерес за участие в общия български щанд: 5 септември 2014 г.

Контекст

В началото на икономическата 2015 година с паралелно протичащите машиностроителен панаир INTEC и панаира за поддоставчици Z  Лайпциг за пореден път ще се превърне в център за металообработващата и металопреработващата промишленост в Европа. Изложбите на капиталови стоки имат дълга традиция в Лайпциг и открай време са ценена платформа за интензивен обмен между Изтока и Запада. Специализираните панаири INTEC и Z успяха да се изградят върху тази основа и са се развили през годините в задължителна среща за европейските браншове машиностроене, изграждане на съоръжения и инструментостроене, както и за автомобилната промишленост и електрониката.

Особено панаирът за поддоставчици Z е със силно международно участие. Фирми от България редовно присъстват в Лайпциг и използват специализираните панаири за представяне на своето портфолио и за трансграничен обмен.

Изложителите на Z осигуряват представителна част от заготовки, части и компоненти, сложни композитни изкуствени влакна и мехатронни системи, както и технологии и услуги за разработването и производството на компоненти за изброените по-горе браншове. Със своята ориентация Z е идеалното допълнение на паралелно протичащия машиностроителен панаир INTEC. На фокус тук са инструментални машини, специални машини, инструменти, инструментална екипировка, както и устройства, модули, машинни елементи и лазерни системи за обработка на материали. Самите изложители на INTEC са потенциални клиенти на фирмите, представящи се на изложението.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП: Готови сме да помагаме на фирмите за справяне с неблагоприятните последици от руското ембарго
Забраната за внос на стоки от ЕС на руския пазар, по първоначални данни, ще доведе до годишна загуба за българските стоки, засегнати от ембаргото, на стойност около 1.654 млн. долара Още
Предстоят двустранни бизнeс срещи в София между турски компании от BALKANSIAD и български фирми
Турската делегация включва представители на секторите строителство, хранително-вкусова промишленост, текстил, туризъм, автомобилна промишленост, финанси... Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Българска фотоволтаична асоциация: Стабилни решения и спазването на законите могат да спасят енергийния сектор у нас
Асоциацията е готова да вземе участие в енергийния борд Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
Правителството прие отчет за финансовото състояние на държавата за първите шест месеца на 2014 г
6.6 млрд. лв. е фискалният резерв към 30 юни 2014 г. Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Набират се младежи за дуално обучение в Германия
В рамките на програмата “The Job of my Life” - обучението започва през 2015 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Програмата „Еразъм“ за обмен на студенти става все по-популярна
Близо 270 000 студенти от цяла Европа са участвали в програмата на ЕС за обмен през 2012 – 2013 г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Български щанд на Международния панаир за поддоставчици "Z 2015 - Subcontracting Fair", 24 – 27 февруари 2015 г., Лайпциг
Срок за заявяване на интерес за участие в общия български щанд: 5 септември 2014 г. Още