Брой 206 (966), 26-10-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Семинар на тема „Съвременни осветителни уредби”


Българският институт за стандартизация с подкрепата на Българския национален комитет по осветление (БНКО) организира семинар на тема: „Съвременни осветителни уредби”, който ще се проведе на 06.11.2015 г. в зала 1 на Центъра за срещи, конференции и обучения на БИС.

На този семинар ще научите всичко за стандартите, осигуряващи ни комфорт и светлина. Стандартите за осветление са важни за всички - у дома, в офиса или на улицата. Неслучайно тази година е обявена за Международна година на светлината.

На семинара ще се дискутират въпроси, свързани с проектирането на светодиодното вътрешно и улично осветление, европейските директиви и регламенти в областта на осветителната техника, енергийно-икономическите показатели за изкуствено осветление и др.

Лектори на семинара ще бъдат проф. Христо Василев и доц. Красимир Велинов, председател на БНКО.

 През следващите месеци предстои публикуването на нови издания на стандартите за улично осветление: БДС EN 13201-2, БДС EN 13201-3, БДС EN 13201-4 и БДС EN 13201-5. Участниците в обучението ще получат специална отстъпка от 20% от цената на тези стандарти, в случай че решат да ги закупят в рамките на един месец след публикуването им.

Първите три части на стандартите от поредицата БДС ЕN 13201 са много полезни за проектантите на улични осветителни уредби, защото те представляват ръководство за проектиране на улично осветление. Четвъртата и петата част от поредицата представляват интерес за контролиращите органи, както и за инвеститорите (организаторите на търгове), тъй като в тях се съдържат практически методи за измерване на заложените от проектантите технически показатели и показват каква ще бъде енергийната ефективност на дадена улична осветителна уредба и свързаните с нея разходи за електрическа енергия през годините.

БИС ще изготви списък със стандарти от областта на осветителната техника, които участниците в семинара ще могат да закупят с 20% отстъпка от цената на стандарта.

Такса за участие в семинара:

120.00 лв. с ДДС

За всеки следващ участник от една организация:

96.00 лв. с ДДС

За членове на БИС

96.00 лв. с ДДС

Всички присъствали на семинара ще получат удостоверения за участие.

Желаещите да участват е необходимо да попълнят и изпратят регистрационната карта на посочения в нея адрес най-късно до обяд на 04.11.2015 г.

Покана

Програма

Регистрационна карта

НОВИНИ ОТ БТПП
Отбелязване в Сливен на 120-годишнината от създаването на търговските палати в България
Представена бе инициативата на БТПП за възстановяване къщата на Иван Грозев - първият председател на Софийската търговско-индустриална камара Още
БТПП подготвя 23-то издание на СЕКЮРИТИ ЕКСПО 2016
Традиционна съпътстваща програма, Демонстрационна зона CAMCORNER и Дискусия „Safe city – системи за сигурност и строителство“ Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Силистренската търговско-промишлена палата посрещна посланика на Република Корея
Местни предприемачи споделиха трудностите, които срещат при износ на стоки за Корея Още
Редовно отчетно изборно събрание на Ямболската ТПП
За председател на Ямболската палата отново беше избран Стойчо Стойчев Още
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
Министерството на финансите публикува законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2016 г.
Министерството прогнозира ускоряване на растежа и свиване на дефицита до 2018 г. Още
МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Забрани за търговия с културното наследство на Сирия и Ирак
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Семинар на тема „Съвременни осветителни уредби”
Проектиране на светодиодно осветление, европейски директиви в областта на осветителната техника, енергийно-икономически показатели за изкуствено осветление и др. Още
Уебинари за бизнес с Япония
Организатор: Център за индустриално сътрудничество ЕС - Япония Още