Назад

Покана за Българо-грузински бизнес форум „Транспорт и логистика“


Черноморското пристанище Поти в Западна Грузия - с амбиция да е част от Новия път на коприната

БТПП информира за предстоящ Българо-грузински бизнес форум „Транспорт и логистика“, който ще се проведе в периода 22-23 юни 2022 г. в Международния конгресен център в гр. Бургас.

Форумът се провежда под патронажа на Министерството на транспорта и съобщенията на Р България и Министерството на икономиката и устойчивото развитие на Грузия и със съдействието на търговско-промишлените палати на двете страни. Официални домакини са министърът на транспорта и съобщенията на Р България Николай Събев и вицепремиерът и министър на икономиката и устойчивото развитие на Грузия Леван Давиташвили.

Форумът е посветен на развитието на транспортната свързаност и логистиката по направлението на Пътя на коприната. Мероприятието ще даде възможност за създаване на бизнес контакти между български и грузински партньори в посочените области, както и за поставянето на основите на бъдещи успешни бизнес взаимоотношения. 

Официални гости на форума ще бъдат генералният секретар на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА и генералният секретар на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. Програмата на събитието ще включва представяне на перспективите пред логистиката по Пътя на коприната, състоянието на контейнерните превози в региона, както и ще даде възможност за активен диалог между представителите на бизнеса от участващите страни. Чрез B2B срещи участниците ще имат възможност да направят персонални контакти.

За регистрация и посочване на интерес за B2B срещи с партньори в съответната област, в срок до 17 юни 2022г.: Е-mail: BG-GE-BUSINESSFORUM@mtc.government.bg.

За допълнителни въпроси може да се обръщате към Министерство на транспорта и съобщенията на електронен адрес: BG-GE-BUSINESSFORUM@mtc.government.bg или към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации“ към БТПП на тел.: 02 8117 494, 8117 489 или e-mail: m.markova@bcci.bg.

Приложение: Проекто-програма