Брой 43 (2298), 04-03-2021
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

„Наука за бизнес“ в онлайн формат - 18 март от 10.30 часа

Иновативната платформа ще покаже най-интересните разработки на БАН, готови да се превърнат в успешен бизнес

Едно от най-дългоочакваните бизнес събития – „Наука за бизнес“, организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Българската академия на науките (БАН), се завръща изцяло онлайн след отлагането му през 2020 г. поради пандемията COVID-19.

Събитието ще се проведе на 18 март (четвъртък) от 10.30 часа и ще покаже най-интересните разработки на Академията, готови да се превърнат в успешен бизнес. Форумът цели да покаже на българските бизнес среди, че БАН произвежда множество продукти и технологии, готови да излязат на пазара или да бъдат внедрени в производството за оптимизация на процесите в предприятията.

Основна мисия на „Наука за бизнес“ е да подпомогне изграждането на устойчива институционална среда за сътрудничество и взаимодействие между българската наука и бизнеса и ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институтите, лабораториите и Единния център за иновации на БАН и десетки български предприемачи, собственици на компании и иновационни ентусиасти.

В рамките на форума ще бъдат представени съвместни проекти между БАН и българските предприятия, успели да се наложат на пазара, както и научно-приложните продукти и технологии на изследователи от Академията, по които се работи в момента.

С редица презентации събитието ще покаже най-интересните проекти на Академията за оптимизация на индустриалните задачи, 3D цифровизация, енергийна ефективност, водородни технологии, екология, електро- и топлопроизводство, съхранение на енергия, медицина, вирусология, фармацевтична промишленост, лозарство, винарство и много други.

Участниците в  „Наука за бизнес“ ще могат да разберат повече за най-новите изделия, създадени в научните институти на БАН, както и да установят контакт с представители на Академията и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия в сесията за въпроси и отговори Q&A. Събитието се организира с подкрепата на Enterprise Europe Network –  България.

Участието в събитието е безплатно и достъпно чрез бърза регистрация тук

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Новоназначеният български посланик в Хелзинки на посещение в БТПП
Реализиране на бъдещи търговско-икономически инициативи - във фокуса на срещата Още
Първа среща на бизнеса в рамките на Инициативата "Три морета"
Още един инструмент за инвестиции в енергийната, транспортна и дигитална инфраструктура Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Покана за участие в „Тест работилница“ по проект INCLUDE
Обсъждане на темата “Как можете да бъдете приобщаващ лидер в дигиталната ера” Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Започна изплащането на средства по ОПИК към средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията
От постъпилите по процедурата 1932 проектни предложения успешно са преминали оценката 1703 Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Еnterprise Europe Network
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
МФ публикува Указание относно отчитането на приходи от държавни помощи във връзка с преодоляване на последствията от пандемията от COVID-19
НАП утвърди изменения в Условията за кандидатстване и условията за изпълнение по програмата за подкрепа с оборотен капитал
МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Нова Система за контрол на вноса 2 (СКВ2) – фаза 1
Въвежда се в експлоатация от 15 март 2021 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Одиторите на ЕС посочват рисковете, свързани с резерва за приспособяване във връзка с Брекзит
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
„Наука за бизнес“ в онлайн формат - 18 март от 10.30 часа
Представяне на най-интересните разработки на БАН, готови да се превърнат в успешен бизнес Още
Уебинар на МОР "Менторство за участие на жените на ръководни длъжности"
8 март 2021 г., 13:00 - 14:30 ч. /СЕТ/ Още