Назад

Конференция „Иновации и растеж: Русе“


По инициатива на Министерство на иновациите и растежа от 09:00 ч. на 15 април 2022 г. в сградата на Регионална библиотека “Любен Каравелов”, гр. Русе, ще се проведе конференцията „Иновации и растеж: Русе“, която ще представи най-важната информация относно възможностите за подкрепа и финансиране на бизнеса в рамките на новосъздаденото министерство.

Организатор на проявата е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), съвместно с Русенската търговско-индустриална камара.

На конференцията ще бъдат представени инструментите за развитие и подкрепа на българския бизнес, свързани с насърчаването на иновациите, интернационализацията, новите технологии и проектите за финансиране от страна на ръководствата на ИАНМСП, Българска банка за развитие (ББР), Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“), както и Фонд мениджър на финансови инструменти (Фонд на фондовете).

Конференцията ще бъде открита от министъра на иновациите и растежа – г-н Даниел Лорер, а участници в проявата ще бъдат представители на бизнеса, публичния сектор и академичните среди, като събитието ще представи и възможност за установяване на нови бизнес контакти.

При проявен интерес за участие следва в срок до 12 април 2022 г. (вкл.) да бъде направена регистрация на адрес www.b2bconnect.bg, на страницата на събитието. Поради ограничения брой на местата се допускат до двама представители от фирма/организация.

Допълнителна информация може да бъде получена от Кристин Житарска, тел. 02/940 7986, e-mail: k.zhitarska@sme.government.bg  и Магдалена Маджурова, тел. 02/940 7970, e-mail: m.madzhurova@sme.government.bg

.