Назад

Конференцията RE-Source Southeast 2022


31 май и 1 юни  2022 г., гр. София, София Тех Парк, форум Джон Атанасов

В контекста на глобалния енергиен преход към производство на електроенергия, базирана на възобновяеми източници, конференцията RE-Source Southeast 2022 ще представи различните стратегии за декарбонизация и възможностите, които дават корпоративните източници на зелена енергия на индустрията в Югоизточна Европа. Фокусът на събитието, ще бъде поставен върху нуждите на големите консуматори на енергия и предизвикателствата, пред които са изправени те, за да направят доставките си на електроенергия по-евтини, по-екологични и по-ефективни.

Конференцията RE-Source Southeast 2022 е най-голямото събитие в региона, което има за цел да обедини големи индустриални и корпоративни потребители, търговци на електроенергия, производители на възобновяема енергия, разработчици от Югоизточния регион, както и ключови лица, вземащи решения в политиката. Присъединете се към нас, за да научите повече, да споделите опит и да правите бизнес с компании, които са активни или заинтересовани от пазара за възобновяема енергия в България и Югоизточна Европа.

Събитието се провежда под егидата на RE-Source - водещият европейки форум за корпоративно използване на възобновяема енергия (https://resource-platform.eu)  и се организирана от RE-Source Hub Southeast - Асоциация за Производство, Съхранение и Търговия с Електроенергия (АПСТЕ) и Българска Ветроенергийна Асоциация (БГВЕА).

Участвайте, за да научите:

  • Какви са последните актуализации на политиките за възобновяема енергия и как се развива пазара в Югоизточна Европа (ЮИЕ)
  • Кои са най-добрите практики и стратегии за декарбонизация на индустрията в ЮИЕ
  • Кои са движещите фактори -  финансиране и етапи на развитие на нови проекти за ВЕИ
  • Стандартизирания договор за корпоративна доставка на енергия на EFET - как да го използвате, за да намалите транзакционните разходи и да улесните процеса на преговори между участващите страни
  • Структуриране на споразумение за PPA, как да анализирате пазарните тенденции, какви са стратегиите за намаляване на риска
  • Възможности и предизвикателства за интегрирането на възобновяемата енергия в мрежата и ролята на системите за съхранение на енергия.

       Регистрацията в събитието е безплатна за индустриални и корпоративни консуматори на електрическа енергия! (по един представител)

       Останалите членове на БТПП, могат да се регистрират с 30% отстъпка от редовната цена, чрез промокод – BCCI

       За повече информация и регистрация за участие, последвайте следния линк: https://events.resource-southeast.eu/